Morseova Věta – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Morseova Věta – Java – Fórum – Programujte.comMorseova Věta – Java – Fórum – Programujte.com

 

Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
5. 11. 2013   #1
-
0
-

Čaute začal jsem programovat morseovu větu v eclipsu a někde mám chybu a nevím kde  

import java.util.Scanner;


public class morseovka {

	public static void main(String[] args) {
		
		Scanner scn = new Scanner (System.in);	
		System.out.print("Zadej  větu > ");
		String veta = scn.nextLine();
		
		char oddelovac = '/' ;
		
		String [] abeceda = new String [27];
		abeceda[0] =".-";
		abeceda[1] ="-...";
		abeceda[2] ="-.-.";
		abeceda[3] ="-..";
		abeceda[4] =".";
		abeceda[5] ="..-.";
		abeceda[6] ="--.";
		abeceda[7] ="....";
		abeceda[8] ="----";
		abeceda[9] ="..";
		abeceda[10] =".---";
		abeceda[11] ="-.-";
		abeceda[12] =".-..";
		abeceda[13] ="--";
		abeceda[14] ="-.";
		abeceda[15] ="---";
		abeceda[16] =".--.";
		abeceda[17] ="--.-";
		abeceda[18] =".-.";
		abeceda[19] ="...";
		abeceda[20] ="-";
		abeceda[21] ="..-";
		abeceda[22] ="...-";
		abeceda[23] =".--";
		abeceda[24] ="-..-";
		abeceda[25] ="-.--";
		abeceda[26] ="--..";
		
		for(int i = 0 ; i < veta.length() ; i++) {
			char c = veta.charAt(i);
			int pism = ((int)c) - 97;
			System.out.print("" + abeceda[pism] + oddelovac);
		}
	}

}

a pokud by bylo mozno poradili by jste mi jak udelat aby ten program zase prekladal z morseovy vety do ceske vety

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.58.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 11. 2013   #2
-
0
-

A co mezery mezi slovama.. s tema se nepocita? A co interpunkcni znamenka? A co velke pismena?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
miHan0
Návštěvník
6. 11. 2013   #3
-
0
-

Jak říká KIIV tohle budeš muset promyslet a rozhodně zapracovat + si myslím, že by jsi měl jednotlivé znaky oddělovat, protože jinak to z tý morseovky budeš jen těžko dostávat zpátk do latinky.

Co se týče "zpětného překladu" - asi nejjednoduší je si už při převodu do morseovky oddělit znaky  "čímsi" a poté si načíst jednotlivé znaky morseovky (od rozdělovače po rozdělovač) a ty přeložit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.249.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 11. 2013   #4
-
0
-

#3 miHan
ano jeste taky mezery mezi znakama v morzeovce, ale myslel sem spis ze prochazi celou vetu a prevadi kazdy znak pomoci toho -97. A kdyz narazi na mezeru ve vstupni vete, tak tam ma najednou -75, kdyz pak pouzije to pole na preklad, tak je najednou uplne mimo rozsah (a vesmes s kterymkoliv znakem co neni a-z)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
miHan0
Návštěvník
6. 11. 2013   #5
-
0
-

Jistě, jistě, mě bylo jasný jak to myslíš.

Popravdě se musím přiznat že jsem prve zdroják příliš nezkoumal, a teď když se na to podívám, tak tam kolega už i ten oddělovač zapracovaný má .

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.249.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Obrácená věta — založil Tom

Pythagorova věta — založil blbka007

Pytagorova veta — založil Black.Shadow

Theveninova věta — založil RePRO

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý