Ahoj, potřebovala bych prosím poradit. Mám uživatele, u kterého se po přihlášení ukládá do databáze datum posledního přihlášení. Potom mám objednávky, u kterých je uloženo datum vytvoření. Chtěla bych, aby se uživateli po přihlášení zobrazilo upozornění jestli jsou nějaké nové objednávky. Mám udělanou kontrolu, zda je datum posledního přihlášení menší jako datum zadání objednávky, a na základě toho se uživateli zobrazí upozornění na novou objednávku. Potřebovala bych ale, aby se po přečtení objednávky upozornění už neukazovalo. Nějaký nápad jak toto udělat? Děkuji.
Fórum › PHP
Kontrola přečtení obsahu stránky
K objednavke si ulozis informaciu do db (napr. stlpec `zobrazene`), pripadne ak mas viac uzivatelov, co to mozu vidiet, tak nejaku tabulku (napr. zobrazene_objednavky), kde ulozis pary many to many relacie, napr:
Tabulka zobrazene_objednavky:
id_objednavky (int)
id_uzivatela (int)
timestamp (datetime)
Potom ostava uz iba nieco ako:
SELECT * FROM objednavky WHERE id NOT IN (SELECT id_objednavky FROM zobrazene_objednavky WHERE id_uzivatela = $id_uzivatela)
#4 Ericsko
ajo jasně, už chápu. No momentálně to mám funkční pro jednoho uživatele, ale s tím, že nemám zvlášť tabulku přečtené objednávky, ale mám v tabulce objednávky sloupec "přečteno". Teď to ještě nějak dát dohromady, aby to fungovalo i s tím druhým uživatelem :)
ještě mám takový asi hloupý dotaz. Když budu chtít, aby se uživateli po přihlášení zobrazilo, že má nové objednávky, tak stačí něco takového SELECT * FROM objednavky WHERE id NOT IN (SELECT id_objednavky FROM zobrazene_objednavky WHERE id_uzivatela = $id_uzivatela) ? a potom zjistím počet řádků a podle toho mu napíšu kolik má nových objednávek. Původně jsem tam totiž měla porovnávání data zadání objednávky a data posledního přihlášení uživatele, ale to už asi nebude potřeba že?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
N inputů a kontrola obsahu — založil JMM
Kontrola obsahu políčka — založil Nazghul-CZ
Změna obsahu stránky — založil jirka26
Čtení obsahu webové stránky v C# — založil Tchoř
CSS- Generování Obsahu praktické stránky — založil sharkyn