Reportviewer a zobrazení TimeSpan – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Reportviewer a zobrazení TimeSpan – .NET – Fórum – Programujte.comReportviewer a zobrazení TimeSpan – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
natech
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
9. 11. 2013   #1
-
0
-

V reportviewru jsem vytvořil matrix, k němu jsem připojil dataset s hodnotami typu Timespan.
Pro zobrazení součtu je vzorec =TimeSpan.FromTicks(Sum(Fields!cas.Value))
 ten však zobrazuje ve formátu "d.hh:mm:ss". Já potřebuji zobrazení ve formátu "hhhh:mm" - to znamená hodiny od 0 do 999, např. 126:15.

Zkoušel jsem to řešit přes vloženou funkci a to
= Code.ParseVal(Sum(Fields!cas.Value)) se zkušebním kódem pro zjednodušení, který jsem vložil do reportu,

Public Function ParseVal(ByVal val As TimeSpan ) As String
     return val.TotalHours.ToString() 
    End Function

ale ve výsledku byl zobrazen error.

Je možné takto naformátovat TimeSpan přímo? Jak?

Řešení přes vložený kód mi ukazuje error, ale já nevím, co jsem v průběhu mohl udělat špatně, nebo neudělat. Jak na to správně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.248.–
Reklama
Reklama
VladislavK0
Stálý člen
9. 11. 2013   #2
-
0
-

No ja si mslim ze tam chybu v typech toho reportu. Ta zobrazovaci bunka je typu TimeSpan ale ty do ni cpes string 

Proste ten timespan prepis na string eventualne na double

val.TotalHours.// vraci double

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.32.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
natech
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
9. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 VladislavK
To si nemyslím, protože

=TimeSpan.FromTicks(Sum(Fields!cas.Value)) - funguje

=TimeSpan.FromTicks(Sum(Fields!cas.Value)).ToString() - funguje uplně stejně

=TimeSpan.FromTicks(Sum(Fields!cas.Value)).ToString("hh\\:mm") - funguje, ale vypíše jen hodiny, které nejsou součástí dní.

Jedná se o souhrny (funkce Sum), proto string nelze použít. U typu double nevím, jak ho dostat do formátu "hhhh:mm". (V reportu, v kódu je to hračka)

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Zobrazení obrázku — založil cosh-boy

Zobrazení obrázku — založil Anonymní uživatel

QT dialog- zobrazení — založil Johny

Uprava zobrazení v FF — založil Paja2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý