Stisk klavesy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Stisk klavesy – .NET – Fórum – Programujte.comStisk klavesy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Navstevnik
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
10. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

Mam takovy problem.

Potrebuji nejak napsat ze kdyz se zmackne na klavesnici tlacitko napr. "+" (budu to brat jako kalkulacka) tak se ma secist prvni zadane cislo s druhym.

Zkousel jsem udelat to pres KeyDown, ale bez reakce.

Ted vubec netusim jak na to.

PS: Keypreview = true;

Diky za rady.

Pridavam se kus kodu co jsem zkousel

        private void plusButton_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
        {
            cislo1 = double.Parse(vysledek.Text);
            vysledek.Text = "0";
            funkce = "scitani";
        }

Pochopil jsem ze do metody mam zadat vlastne jen to co ma delat po stisknuti.

Diky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.249.–
VladislavK0
Super člen
11. 11. 2013   #2
-
0
-

Aho zkus

private void .....PreviewKeyDown(object sender, PreviewKeyDownEventArgs e)
{
	if (e.KeyCode == Keys......)
	{

	}
}

Myslim ze tam najdes tu klavesu Plus Minus atd

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
VladislavK0
Super člen
11. 11. 2013   #3
-
0
-

Jo a jeste jedna vec

ty motas dohromady mysi click a stisk klavesnice

od mysi to bude udalost buttonPlus_Click

ale od klavesnice to bude jak jsem psal pred chvili a udalost se musi odebrat od textovyho pole kam pises 123+456

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Navstevnik
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
11. 11. 2013   #4
-
0
-

#3 VladislavK
Diky,

Vysvetlim to tak.

Tak, kalkulacku jsem udelal, ta funguje na clicky na 100%

Ted se jen snazim naucit pouzivat ty keydown atd.. A nejak se mi to nedari, zkusil jsem to udelat tak jak jsi napsal ty, jen jsem to dal na klavesu ENTER, a dela mi to uplne to stejne. Napisu napr 50 klikam ENTER a ono to jen pridava nuly.

        private void plusButton_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            cislo1 = double.Parse(vysledek.Text);
            vysledek.Text = "0";
            funkce = "scitani";
        }
        private void plusButton_PreviewKeyDown(object sender, PreviewKeyDownEventArgs e)
        {
	        if (e.KeyCode == Keys.Enter)
	            {

                    cislo1 = double.Parse(vysledek.Text);
                    vysledek.Text = "0";
                    funkce = "scitani";
	            }
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.249.–
Navstevnik
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
11. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 Navstevnik
Nej dodam ze tim ze to pridava nuly, myslim ze to jen kopiruje predesly krork

Napisu napr 12 a bude to pridavat dvojky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.249.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý