FTDI, FT232, Dev C++, ftd2xx.dll, ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

FTDI, FT232, Dev C++, ftd2xx.dll, ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comFTDI, FT232, Dev C++, ftd2xx.dll, ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vector0
Duch
11. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, jsem začínající programátor v C++ a právě louskám knihu C++ za 21 dní :-).

Požívám Windows XP a programuji v Dev C++ 4.9.9.2.

Snažím se o přístup k potru CAN9 pomocí FTDI rozhraní a mám problém s propojením knihovny ftd2xx.dll do programu Dev C++. Pro začátek chci aspoň načíst počet připojených zařízení.

K ovládači jsou i soubory jako ftd2xx.h, ftd2xx.lib  a další ve windows/System32...

Píšu aplikaci pro konzoli a postupně jsem se dobral k tomuto kódu:
//------------------------------------------------------------------------------

#include <iostream>
#include <windows.h>
#include "ftd2xx.h"

using namespace std;

int main()
{
    FT_STATUS ftStatus;
    DWORD cislo;
    
    // zjisti pocet pripojenych zarizeni a množství předá do "cislo"
    ftStatus = FT_ListDevices(&cislo, NULL, FT_LIST_NUMBER_ONLY);
    
    if (ftStatus == FT_OK)
        cout << "Pocet pripojenych zarizeni je: " << cislo << endl;
    

    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}

//------------------------------------------------------------------------------

Přesto že vycházím z informací uvedených v knize "USB prakticky s obvody FTDI", kompilátor mi vypisuje chybu:

- [Linker error] undefined reference to `_imp__FT_ListDevices@12'
- ld returned 1 exit status
- D:\Dev-Cpp-Projekty\FTDI-Konzola\Makefile.win [Build Error]  [FTDI-Konzola.exe] Error 1 

Jak tedy rozchodit onu knihovnu ftd2xx.dll?

Díky, Vector.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.185.0.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
11. 11. 2013   #2
-
0
-

Je potřeba mít .lib soubor pro používané vývojové prostředí. Ten od FTDI je tuším pro MSVS.  Jak je to pro Dev C++ je potřeba pohledat v dokumentaci popř. se obrátit na tech. podporu. Pro C++ Builder bylo popsáno v Knowledge Base jak .lib soubor získat. Dále je třeba mít nastaveny cesty k souborům .lib (Library search path) a .h (include path)

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 223 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý