C++ kruh, kde je chyba... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ kruh, kde je chyba... – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ kruh, kde je chyba... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ciop
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
11. 11. 2013   #1
-
0
-

[code]
#include
using namespace std;
public static void DrawCircle( int x0, int y0, int radius)
{
int x=radius,y=0;
int radiusError=1-x;
while (x>=y){
DrawPixel(x+x0,y+y0);
DrawPixel(y+x0,x+y0);
DrawPixel(-x+x0,y+y0);
DrawPixel(-y+x0,x+y0);
DrawPixel(-x+x0,-y+y0);
DrawPixel(-y+x0,-x+y0);
DrawPixel(x+x0,-y+y0);
DrawPixel(y+x0,-x+y0);
y++;
if(radiusError

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.0.10.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 11. 2013   #2
-
0
-

a co to dela? nakresli ti to hranatej kruh? ci neco jako ctverec?

no proste rovnice kruhu mela neco jako kvadraty...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
11. 11. 2013   #3
-
0
-

Z útržku kódu těžko soudit. Vycházet bys měl z analytické geometrie (rovnice kružnice), např. http://www.karlin.mff.cuni.cz/katedry/kdm/diplomky/jan_koncel/kuzelosecky.php?kapitola=kruznice

V podstatě bys měl projet interval  od (x0 - r) do (x0 + r) a k němu dopočítat souřadnice y - vyjdou dva body a tyto body vykreslit. O funkci v matematickém smyslu nelze hovořit, k mnoha hodnotám x existují 2 hodnoty y.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
11. 11. 2013   #4
-
0
-

Rovnici kružnice budeš muset upravit do tvaru y1,2 = výraz s proměnnou x a parametry x0, y0 a r, odhaduji to na kvadratickou rovnici

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ciop
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
11. 11. 2013   #5
-
0
-

omlouvam se spatne jsem oznacil text...


#include
using namespace std;
public static void DrawCircle( int x0, int y0, int radius)
{
int x=radius,y=0;
int radiusError=1-x;
while (x>=y){
DrawPixel(x+x0,y+y0);
DrawPixel(y+x0,x+y0);
DrawPixel(-x+x0,y+y0);
DrawPixel(-y+x0,x+y0);
DrawPixel(-x+x0,-y+y0);
DrawPixel(-y+x0,-x+y0);
DrawPixel(x+x0,-y+y0);
DrawPixel(y+x0,-x+y0);
y++;
if(radiusError

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.0.11.–
ciop
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
11. 11. 2013   #6
-
0
-

je to tady, http://pastebin.com/4s1f107f
sem mi to nejde...
abych upresnil dotaz, tak nevim proc mi to nejde skompilovat..
dekuji

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.0.11.–
11. 11. 2013   #7
-
0
-

Nejde zkompilovat.....   co píše za chybové hlášení?

za #include  by měl být název vkládaného souboru

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ciop
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
11. 11. 2013   #8
-
0
-

omlouvam se, za s/z a include nechapu zase to paste... je tam normalne ale chybu vypisuje:
Line 5 : error: expected unqualified-id before 'public'

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.208.–
ciop
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
11. 11. 2013   #9
-
0
-

uaaa /

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.0.9.–
ciop
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
11. 11. 2013   #10
-
0
-

pripadam si jak magor, tagy mi to rozhazujou... includuji jen iostream

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.0.9.–
11. 11. 2013   #11
-
0
-

Pokud to má být metoda třídy očekával bych, že v hlavičkovém souboru v sekci public bude jen deklarace: 

public:
  static void DrawCircle( int x0, int y0, int radius);

a v cpp souboru bude funkce implementována:

static void ClassName::DrawCircle( int x0, int y0, int radius)
{
  //telo funkce - co ma delat
}

Místo ClassName si dosaď jméno své třídy.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
11. 11. 2013   #12
-
0
-

Druhá možnost je, že to je jen funkce - ať C nebo C++ ("nečlenská" funkce - není metodou třídy), pak je tam přebytečné public.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ciop
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
11. 11. 2013   #13
-
0
-

no to bylo ono, prebytecne public.... diky moc a omluvam se za takove lajdacke podani, bohuzel z toho mobilu je to hruza

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.118.–
11. 11. 2013   #14
-
0
-

Nemám rád mobil   

Bručoun

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Kde je chyba ? — založil sipeer

Kde je chyba? — založil DooFy93

Kde je chyba — založil Milan

Kde je chyba?? — založil Af_k

Kde je chyba? — založil Tom@sQo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý