ATmega32A programovani – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ATmega32A programovani – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATmega32A programovani – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
M
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
11. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravim a prosim o radu

smazim se naprogramovat atmegu32A pomoci programatoru presto

a i pri mazani soucastky mi to vypise chyby:

CHYBY:
1.: Došlo k chybě při kontrole smazání paměti programu: Na adrese 5B bylo čteno FF7F místo FFFF
2.: Došlo k chybě při kontrole smazání paměti programu: Na adrese 5C bylo čteno 705C místo FFFF
3.: Došlo k chybě při kontrole smazání paměti programu: Na adrese 5D bylo čteno 705D místo FFFF

..........

atd.

Nevite nekdo co s tim?

DIky

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.219.220.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
12. 11. 2013   #2
-
0
-

Zkus přečíst obsah paměti EEPROM nebo signaturu. Pozor na správné připojení MISO a MOSI - můžeš zkusit je přehodit. Zapojení je podle http://www.atmel.com/Images/doc2503.pdf   str 270.  Dále záleží na tom, zda je nastaven na vnitřní oscilátor (default) nebo vnější - v tom případě musí být taktování připojeno. Pro internal osc 1MHz používám volbu IntRC 1MHz, 6ck +65ms. Pokud si přepsal fuse bity, je možné, že jsi programování přes SPI zablokoval.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
M
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
12. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Cteni probehne v poradku, zkousela jsem interni i externi (ktery ma 11095200Hz), jeste nebyla naprogramovana, zkousela jsem ji jen mazat, Programovaci piny mam pripojene spravne...

Mate jeste nejaky napad?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.219.220.–
KIIV+42
God of flame
12. 11. 2013   #4
-
0
-

jeste zkontrolovat, jestli jsou vsechny dulezity piny pripojeny spravne (Vcc, Gnd, AVcc, AGnd, ....)

jestli nejsou moc dlouhy kabliky mezi prestem a megou ..  (vadny usb kablik by delal jinou neplechu)

dobre je si taky tu megu nezablokovat (napriklad nastaveny lock bity a tak)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
M
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
12. 11. 2013   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.219.220.–
KIIV+42
God of flame
12. 11. 2013   #6
-
0
-

no minimalne jak je Frekvence Oscilatoru na tom nastaveni programatoru presto, tak tam hod neco mensiho nez 2.5MHz... kdyz mas interni RC na 1MHz (tusim ze je tam volba kolem 250kHz - je to sice priserne pomaly, ale funguje to pak prakticky se vsim)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
12. 11. 2013   #7
-
0
-

Zkus ještě přečíst paměť programu. I pojistky by měly jít přečíst, tak se dozvíš, jak je nastavený.
Je to nový kus z výroby nebo již jednou použitý?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
M
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
12. 11. 2013   #8
-
0
-

#7 hlucheucho

Uz to funguje kdyz to zpomalim, moc dekuji..

Ale porad nechapu, zkousela jsem to i s externim oscilatorem, ktery mam (11095200Hz), tak tam by programovani s 2,5 Mhz vadit nemelo ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.219.220.–
hlucheucho+10
Posthunter
12. 11. 2013   #9
-
0
-

Před programováním SUT, CKSEL běží stále na interní oscilátor, teprve po jejich přepsání běží na externí. Podrobnosti o zdrojích taktování jsou v datasheetu na str. 25

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý