Uloha 5-uz nechapu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uloha 5-uz nechapu – C / C++ – Fórum – Programujte.comUloha 5-uz nechapu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
13. 1. 2007   #1
-
0
-

Cau,ucim se C++ , kdyz už jsme presel k uloze 5,mam problem s ukolem ,

rad bych s nekym to rozebral , jestli by mi mohl vysvetlit jak to mam udelat krok po koru (prvky)

dik :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
13. 1. 2007   #2
-
0
-

To michal:A o co v tej ulohe ide?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
14. 1. 2007   #3
-
0
-

mas tam vlozit zamestance , jejich praci , vek apod , a pak se te to bdue ptat jestli pridat dalsiho nebo ne a na konec to vsechny vypise

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
14. 1. 2007   #4
-
0
-

a co nahlidnout do odevzdanych praci ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jakub0
Super člen
14. 1. 2007   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
zacatecnik0
Super člen
14. 1. 2007   #6
-
0
-

ehm nez neco postnu tak krom premejsleni taky koukam a ten odkaz co si dal sem si tedy nasel, takze ma veta mela vyznit k tazateli o co jde : -> najdi si to ve vyresenem ;-)

jak rika legendarni JiriV. z forum.builder.cz nepspolehat na icq ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Majkee0
Newbie
14. 1. 2007   #7
-
0
-

to zacatnecnik :
koukam ze ti Jirka V. stoupl do hlavy :)) ted zalezi jestli v dobrem ci spatnem (soude z tveho chovani k nemu asi v dobrem)
------------
sry za offtopic

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
14. 1. 2007   #8
-
0
-

Kazdy ma svuj vzor ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jakub0
Super člen
15. 1. 2007   #9
-
0
-

zacatecnik píše:#
# Kazdy ma svuj vzor ;-)


Pro mě je to taky jedna z osobností, které velice uznávám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
sn3d0
Věrný člen
15. 1. 2007   #10
-
0
-

To michal:Urob si strukturu zamestnanec



struct Employee {
string name;
string job;
unsigned int age;
...
};


potom si vytvor s toho nejaky vector,mapu:



typedef map<unsigned int, Employee> vEmployee;


A uz len funkciu na pridanie zamestnanca do vectora:



void addEmployee(vEmploye& empls)
{
Employee e;
int id;
//read informations from user into e
...

empls.insert(make_pair<id, e>);
}


Potom na zmazanie:



void deleteEmployee(vEmployee& empls)
{
vEmployee::iterator iEmpl;
unsigned int delete_id;

//read ID from user into delete_id
...

//delete employee with current ID from map
iEmpl = empls.Find(delete_id);
empls.erase(iEmpl);
}


Nejaku tu funkciu na vypis


void showEmployees(vEmployee& empls)
{
vEmployee::iterator iEmpl;

//go throught all employees and write it
for(iEmpl = empls.begin(); iEmpl != empls.end(); iEmpl++) {
//write data to output from (*iEmpl)
cout << "Employee name:" << (*iEmpl).name << endl;
...
}
}


Uz to len daj nejak dokopy a mas po ulohe ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
15. 1. 2007   #11
-
0
-

To sn3d: Myslím, že to není obtížnostně adekvátní uživateli, který bere 5. lekci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
15. 1. 2007   #12
-
0
-

:D tak toto nevizera na kod pre 5. lekciu.
A tak ma napadlo, neviete nejake mena celosvetovo znamych programatorov ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zacatecnik0
Super člen
15. 1. 2007   #13
-
0
-

mephi píše:#
# :D tak toto nevizera na kod pre 5. lekciu.#
#A tak ma napadlo, neviete nejake mena celosvetovo znamych programatorov ? #
#



stacilo by kliknout na wikipedia CZ a zadat nase poslani : programator a vyjelo by ti kecy + seznam slavnych programatoru ktery je konkretne na tomto linku:
http://en.wikipedia.org/wiki/Famous_programmer


edit: ale prosim zadny off topicy curo vidi vsude :ms_0037:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
15. 1. 2007   #14
-
0
-

Ak je zadanie taketo:

michal píše:#
# mas tam vlozit zamestance , jejich praci , vek apod , a pak se te to bdue ptat jestli pridat dalsiho nebo ne a na konec to vsechny vypise#
#



Tak to bol ten najjednoduchsi sposob ktory ma napadol.Dalo by sa to este zlozitejsie.. a to nepouzivat mapu, iteratory ale robit dynamicku alokaciu pamete rucne strucne ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Miroslav Kajan0
Věrný člen
15. 1. 2007   #15
-
0
-

To sn3d: Jasně, ale začátečník hned nechápe vector a podobný věci, mělo by to být řešeno nějak takhle:

- vytvoříš strukturu zaměstnance
- pomocí iostreamu zadáš otázky a odpovědi
- přes if se ptáš na dalšího zaměstnance
- smyčka pro výpis do tabulky

Btw. kdysi jsem to dělal :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
sn3d0
Věrný člen
16. 1. 2007   #16
-
0
-

Ako nechcel som mu tu pisat cely kod.To by asi nebol ucel tej lekcie keby to niekde opastoval.Takto principialne uz asi vie ako na to.Ak bude mat s tym nejaky dalsi problem, tak v poho da dalsiu konkretnu otazku a vysvetli sa ;) Islo mi o to aby si na kazdu akciu vytvoril funkciu a potom to cele bude jednoduchsie na kodenie aj pochopenie.

Taketo zadanie je tusim na kazdej univerzite v prvom alebo druhom semestry Cecka tusim ;) takze ho robil snad kazdy :) Meni sa len to ci ide o zamestnanca, atleta, kniznicu :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý