Pridávanie stringov do Listu<> – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pridávanie stringov do Listu<> – .NET – Fórum – Programujte.comPridávanie stringov do Listu<> – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Tayson0
Stálý člen
12. 11. 2013   #1
-
0
-

Ak si vytvorím List<> napr. takto

List<string> string=new List<string> ();

tak potom si jednotlivé položky pridávam pomocou metódy add();

string.add();

Bude mi to fungovat ak si dám nejakú premennú typu string a do nej si budem ukladať vety kde každá bude mať minimálne 6 slov ?

string.add(premenna)

a potom si vypisem jednotlive vety pomocou 

string[3] a vypise mi vetu ktora je ulozena na tretom mieste?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 11. 2013   #2
-
0
-

proc se ptas? neni rychlejsi to proste napsat a zkusit?

string[3] mozna nevyhodi 3. prvek ale 4. (pokud se tez indexuje od 0)

a pak samozrejme musis doufat, ze se typ string a list string nepomlati v nazvech

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tayson0
Stálý člen
12. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
No tak ten list nazvem inak ako string.

Ale ked pouzijem pre vkladanie do listu metodu Add() a pouzijem string.Add(premenna) tak sa mi nebude ukladat len adresa tej premennej do do toho Listu ? Pretoze mam pocit ze mi tam uklada hodnoty a vzdy tam ostane len ta posledna hodnota. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 11. 2013   #4
-
0
-

muzes dat   new string(promenna)  nebo tak nejak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tayson0
Stálý člen
12. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
Stále dávať pri ukladaní 

new string.Add(premenna) ??? toto si mal na mysli ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Mutagen0
Super člen
12. 11. 2013   #6
-
0
-

   


	static List<string> kekel = new List<string>();

        static void Main(string[] args)
        {

            for (int i = 0; i < 5; i++)
                kekel.Add(i.ToString() + " je číslo"); // Přidávání do listu

            // Pár způsobů jak to vypsat

            for (int i = 0; i < kekel.Count; i++)
                Console.WriteLine(kekel[i]);

            Console.WriteLine(Environment.NewLine);

            foreach (string s in kekel)
                Console.WriteLine(s);

            // A nebo vypsání podle přímo čísla

            Console.WriteLine(Environment.NewLine);

            Console.WriteLine(kekel[3]);

            Console.ReadKey();

        }

Ber to jako fungujcí příklad :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 11. 2013   #7
-
0
-

#5 Tayson
string.add(new string(promenna)); ci ekvivalent (to je proste nevyhoda pitomyho nazvu promenne :) ze se to pak silne plete)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Editace listu listů — založil Matěj Andrle

Pole stringov — založil Anonymní uživatel

Systemna pridavanie komentarov — založil janik366

Pridavanie obsahu web stranok — založil netman92

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý