Rozdelenie poľa do viacerých polí – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdelenie poľa do viacerých polí – Python – Fórum – Programujte.comRozdelenie poľa do viacerých polí – Python – Fórum – Programujte.com

 

hladampomoc
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
12. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, potreboval by som pomôcť s rozdelením poľa. Mám jedno pole [prvok1,prvok2, ...,prvok10,prvok1,prvok2,...prvok8,prvok1,prvok2,prvok12, ..] a takto to ide (toto pole je však premenné - vždy môže obsahovať iný počet prvkov. Ja by som potreboval nejak rozdeliť toto pole na viac polí - pole1= [prvok1,prvok2,...prvok10], druhé pole: pole2 [prvok1,prvok2,....prvok8], tretie pole: pole3 [prvok1,prvok2,prvok12] atd - existuje na to nejaký postup ? Potreboval by som vlastne niečo ako metodu split(), len aby sa dala použiť na polia

Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
Wrunx
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
12. 11. 2013   #2
-
0
-

Hodil jsem na uložto scriptík, zkus ho, třeba pomůže.

http://uloz.to/xfP33hu2/reshape-py

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.195.–
hladampomoc
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
12. 11. 2013   #3
-
0
-

fuu .. no nie je to tak celkom, to čo potrebujem  - predovšetkým by som to potreboval jednoduchšie, nie cez script, ale aj tak vďaka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
12. 11. 2013   #4
-
0
-

A podle čeho to chceš rozdělit? Každopádně část pole můžeš vytáhnout konstrukcí [:]

a = [1,2,3,4,5,6,7,8]
b = a[0:3] # [1, 2, 3]
c = a[3:5] # [4, 5]
d = a[5:]  # [6, 7, 8]
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
hladampomoc
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
12. 11. 2013   #5
-
0
-

Hej, to je mi jasné - ale predstav si situáciu, že nevieš ako veľké je pole a (vytvára ho užívateľ) - pokúsim sa to vysvetliť ešte raz - v poli (ty si ho nazval 'a' je rôzny počet prvkov a zakaždým ak sa v tom poli nachádza určitý prvok (napr. číslo 5) - v tom bode to pole rozdelí

Napríklad:

a = [1,2,8,9,5,2,6,6,6,6,5,6,3,6,5,3,6]

takže takéto pole nám rozdelí ako

pole1 = [1,2,8,9,5]

pole2 = [2,6,6,6,6,5]

pole3 = [6,3,6,5]

pole4= [6,5]

 - a problém mám s tým, že neviem ako zabezpečiť aby sa mi zakaždým ten názov pola posúval - aby mi najprv vytvorilo pole1, potom pole2,pole3 a nakoniec pole4 - nefunguje mi to ani cez () , ani cez [] - skúšal som teda zadať pole[i], pole(i) - ale zakaždým hádže syntax error

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
hladampomoc
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
12. 11. 2013   #6
-
0
-

Problém sa mi podarilo vyriešiť - ďakujem za pomoc každému

// ak by niekoho zaujímalo ako (alebo mal podobný problém) - hodil som si to do str, upravil a naspäť do poľa

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
13. 11. 2013   #7
-
0
-

a co nieco taketo:

fields=[]
subfield=[]
ch = 5
for i in a:
	subfield.append(i)
	if (i == ch):
		fields.append(subfield)
		subfield = []
fields.append(subfield)

A mas to rozdelene vo viacrozmernom liste.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Rozdelenie disku — založil Santas

Rozdelenie popisu — založil Vojtkulak Matus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý