M?m na V?s jednu prosbu. Hraji si st?le s n?sobilkou a potřeboval bych asi tohle. M?m za??tek programu a potom
......
zlepseni = 2
for y in range(1,4):
c=random.randint(1,3)
d=random.randint(1,3)
lehci = c*d
print "Kolik je ",c ,"*",d,
lehci = input ('= ')
if lehci == c*d:
if zlepseni == 0:
print 'Muzeme pokracovat dal'
else:
zlepseni = zlepseni - 1
print 'Dobre jeste jeden priklad'
else:
print 'Musis to zlepsit!Projdi si znovu malou nasobilku'
na od??dkov?n? nekoukejte, ale po??d mi to nechce po??tat to zlep?en?. Prost? mi ho to nepo??t? a v p??pad? spr?vn?ch 2 odpov?d? m? to nepust? d?l, ale je?t? jeden p??klad to spo?te tak jak jsem to ostatn? zadal.Pot?ebuju aby mi to ukon?ilo po dvou spr?vn?ch zlepseni tento prost?edek programu a pokra?ovalo to d?l. Kam um?stit ozna?en? ??dek aby to po??talo?Je?t? jednou zd?raz?uji ?e je p?ed tu?n?m ??dkem je?t? n?jak? ??st programu.M?m to tedy um?stit na za??tek,ale potom u? mi to nebude po??tat v?bec.D?ky za ka?dou p?ipom?nku snad z toho popisu pochop?te jak to mysl?m.
Fórum › Python
Cyklus
Na od??dkov?n? mus?me koukat. Pokud ti pomohla Farundleova odpov??, tak nic, ale pokud ne, tak pros?m edituj sv?j p??sp?vek, ten kod vloz do tagu pro kod [ code ] (bez t?ch mezer). Proto?e mi p?ipad?, ?e tam jsou n?jak? chyby v odsazen?, nebo to je jen ?patn? vlo?eno. No v ka?d?m p??pad? to oprav, pokud chce? poradit.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté
Podobná vlákna
Cyklus for(...... — založil Hansel
Cyklus while — založil pep
Cyklus for — založil casper777
Moderátoři diskuze