Cyklus – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cyklus – Python – Fórum – Programujte.comCyklus – Python – Fórum – Programujte.com

17. 3. 2006   #1
-
0
-

M?m na V?s jednu prosbu. Hraji si st?le s n?sobilkou a potřeboval bych asi tohle. M?m za??tek programu a potom
......
zlepseni = 2
for y in range(1,4):
c=random.randint(1,3)
d=random.randint(1,3)
lehci = c*d
print "Kolik je ",c ,"*",d,
lehci = input ('= ')
if lehci == c*d:
if zlepseni == 0:
print 'Muzeme pokracovat dal'
else:
zlepseni = zlepseni - 1
print 'Dobre jeste jeden priklad'
else:
print 'Musis to zlepsit!Projdi si znovu malou nasobilku'
na od??dkov?n? nekoukejte, ale po??d mi to nechce po??tat to zlep?en?. Prost? mi ho to nepo??t? a v p??pad? spr?vn?ch 2 odpov?d? m? to nepust? d?l, ale je?t? jeden p??klad to spo?te tak jak jsem to ostatn? zadal.Pot?ebuju aby mi to ukon?ilo po dvou spr?vn?ch zlepseni tento prost?edek programu a pokra?ovalo to d?l. Kam um?stit ozna?en? ??dek aby to po??talo?Je?t? jednou zd?raz?uji ?e je p?ed tu?n?m ??dkem je?t? n?jak? ??st programu.M?m to tedy um?stit na za??tek,ale potom u? mi to nebude po??tat v?bec.D?ky za ka?dou p?ipom?nku snad z toho popisu pochop?te jak to mysl?m.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
18. 3. 2006   #2
-
0
-

zkus tam, odkud chces z toho cyklu vyskocit, pridat prikaz break...ten prave slouzi k ukonceni behu cyklu

Nahlásit jako SPAM
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
geon0
Grafoman
18. 3. 2006   #3
-
0
-

Na od??dkov?n? mus?me koukat. Pokud ti pomohla Farundleova odpov??, tak nic, ale pokud ne, tak pros?m edituj sv?j p??sp?vek, ten kod vloz do tagu pro kod [ code ] (bez t?ch mezer). Proto?e mi p?ipad?, ?e tam jsou n?jak? chyby v odsazen?, nebo to je jen ?patn? vlo?eno. No v ka?d?m p??pad? to oprav, pokud chce? poradit.

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Cyklus for(...... — založil Hansel

Cyklus — založil JerryM

Cyklus while — založil pep

Cyklus — založil Elendor

Cyklus for — založil casper777

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý