Java + Eclispe + MS Acces databáze – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java + Eclispe + MS Acces databáze – Java – Fórum – Programujte.comJava + Eclispe + MS Acces databáze – Java – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
14. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, pokouším se připojit k databázi v Jave ale vůbec se mi to nedaří :-/. Projel sem snad už všechno a pořád mi to nefunguje :-/. Jinak už sem vyzkoušel zaměnit lomítka atd... Už mě napadá snad jen nainstalovat nějaký ODBC:JDBC connector ale nic takového sem nenašel. Tak sem vděčnej za každou radu :)

public class main {

	public static void main(String[] args) {
		try {
            Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver");
            String database = "jdbc:odbc:Driver={Microsoft Access Driver (*.accdb)};DBQ=C:\\Users\\Jenda\\Desktop\\Škola\\Databaze_kucharka\\kucharka1.accdb;}";
            Connection conn = DriverManager.getConnection(database, "", "");
            
            Statement stmt = conn.createStatement();
            
            stmt.execute("SELECT * FROM Ingredience"); // execute query in table student

            ResultSet rs = stmt.getResultSet();
            
            if (rs != null)
             while ( rs.next() ){

                System.out.println("ingredience: " + rs.getString("nazev_ingredience"));
                }

                stmt.close();
                conn.close();
            }
            catch (Exception e) {
                e.printStackTrace();
            }
	}

}

jinak tohle mi to vypisuje: 

java.sql.SQLException: [Microsoft][Správce ovladačů ODBC] Název zdroje dat nebyl nalezen a nebyl určen žádný výchozí ovladač.
	at sun.jdbc.odbc.JdbcOdbc.createSQLException(Unknown Source)
	at sun.jdbc.odbc.JdbcOdbc.standardError(Unknown Source)
	at sun.jdbc.odbc.JdbcOdbc.SQLDriverConnect(Unknown Source)
	at sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcConnection.initialize(Unknown Source)
	at sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver.connect(Unknown Source)
	at java.sql.DriverManager.getConnection(Unknown Source)
	at java.sql.DriverManager.getConnection(Unknown Source)
	at main.main(main.java:9)
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.172.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
14. 11. 2013   #2
-
0
-

Jméno toho driveru je Microsoft Access Driver (*.mdb, *.accdb)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
14. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 z
Dik za reakci driver sem nainstaloval a stale beze zmeny :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.64.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
15. 11. 2013   #4
-
0
-

A ten string v kódu jsi taky upravil? (database = "...")

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
15. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 z
Jestli myslys tenhle radek:

Connection conn = DriverManager.getConnection(database, "", "");

Tak s tim sem nedelal vubec nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.64.–
lukber0
Newbie
18. 11. 2013   #6
-
0
-

Máš přilinkovaný ten driver do projektu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.250.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
18. 11. 2013   #7
-
0
-

Nemam, jak ho mam prilinkovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.207.–
lukber0
Newbie
20. 11. 2013   #8
-
0
-

Pravým nad nazvem projektu->Properties->Java build Path->zalozka Libraries->Add external JARs..->najdi jar s ovladačem .. hotovo

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.250.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Java + oracle databaze — založil marros11

Acces a C# — založil enro

Acces pomoc — založil Tomáš Hercig

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý