Jednoducha uloha – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoducha uloha – Pascal – Fórum – Programujte.comJednoducha uloha – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Trebor0
Stálý člen
14. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravím. Trochu sa oboznamujem s Pascalom a mám nasledovný program

Program uloha;
var vstup,vysledok:integer;
begin
	writeln('Zadajte číslo !');
	readln(vstup);
	vysledok:= vstup+1;
	writeln(vysledok);
end.


Ako môžem docieliť to, aby po vypísaní výsledku požadoval nové číslo, namiesto toho aby sa vypol ?

Vopred ďakujem za odpovede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.172.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 11. 2013   #2
-
0
-

mozna si uz nekde zaslechl takovej ten pojem jmenem "cyklus"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Trebor0
Stálý člen
14. 11. 2013   #3
-
0
-

Skúšal som, ale vždy sa mi vypol po prvom výsledku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.172.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 11. 2013   #4
-
0
-

a co si zkousel?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Trebor0
Stálý člen
14. 11. 2013   #5
-
0
-

Tak napríklad 

Program uloha;
var vstup,vysledok:integer;
begin
	repeat
	writeln('Zadajte číslo !');
	readln(vstup);
	vysledok:= vstup+1;
	writeln(vysledok);
	until (vstup='exit');
end.
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.172.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 11. 2013   #6
-
0
-

jak by si kdy mohl dostat do "vstup" neco jinyho nez cislo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Trebor0
Stálý člen
14. 11. 2013   #7
-
0
-

O to ide ... Ja nechcem aby sa to "prestal pýtať". Až kým manuálne nevypnem aplikáciu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.172.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 11. 2013   #8
-
0
-

o to nejde.. jde o to, ze vstup mas deklarovany jako Integer... jak do toho asi chces narvat exit?

Teoreticky muzes kontrolovat end of file a ukoncit zadavani stiskem ctrl+d (na linuxu) a nebo ctrl-z na woknouzech? tezko rict neco takovyho tam je... nebo se zeptat pokazdy jestli chce pokracovat a nacist jeden znak A,N a tak podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Trebor0
Stálý člen
14. 11. 2013   #9
-
0
-

Mohol by si mi prosim ťa napísať ako mám ten program urobiť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.172.–
Honzc0
Stálý člen
15. 11. 2013   #10
-
0
-

#9 Trebor
Třeba takhle:

program uloha;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
  SysUtils;

var vstup,vysledok,pokr,konec: Integer;
     anone: String;

begin
  pokr := 0;                         //Promenna pro moznost pokracovani
  WriteLn( '-------------------Moje prvni uloha--------------------');  //Uvodni vypis
  WriteLn;
  while pokr=0 do  
  begin
    Write(' Zdej cislo: '); 
    ReadLn(vstup);
    vysledok := vstup+1;
    WriteLn(' Vysledek je: ',vysledok); //Vypis vysledku
    konec  := 0;                        //Promena indikujici zda bylo napsano
                                        // ano (a) nebo ne (n)
    repeat     //Opakujeme vyzvu, dokud nenapisme a nebo n
      WriteLn;
      Write(' Nove cislo? [a/n] ');     //Chceme-li nove napiseme a
      ReadLn(anone);
      if (anone='n')or(anone='N')or(anone='a')or(anone='A') then
        konec := 1
      else
      begin
        WriteLn;
        WriteLn(' Musis zadat a nebo n');
      end;
    until konec<>0;
    if (anone='n')or(anone='N') then  //V pripade ze napiseme n + ENTER -
                                      // program skonci
      pokr := 1;
  end;

end.
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.78.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Jednoducha kalkulacka — založil Anonymní uživatel

Jednoducha databaze — založil Pavel

Jednoduchá střílečka — založil mbeloch97

Jednoduchá 3D krajina — založil Hego

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý