2D pole vo funkcii – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

2D pole vo funkcii – C / C++ – Fórum – Programujte.com2D pole vo funkcii – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym
~ Anonymní uživatel
430 příspěvků
17. 11. 2013   #1
-
0
-

 Čaute,

mám problem pri použiti dvojrozmerného poľa vo funkcii. Skúšal som niečo taketo ale nefunguje, bol by som vďačný za každú radu.

#include <iostream>

const int rows = 3;
const int cols = 3;

void nacitanie_matice(double *arr[][cols], int rows);

using namespace std;

int main() {

	double matica[rows][cols];
	nacitanie_matice(matica, rows);


	

	for (int r = 0; r < rows; r++)
	{
		for (int c = 0; c < cols; c++)
			cout << matica[r][c] << " ";
		cout << endl;
	}

	cin.get();
	cin.get();
	return 0;
}

void nacitanie_matice(double *arr[][cols], int rows) {
	for (int r = 0; r < rows; r++)
	{
		for (int c = 0; c < cols; c++)
			cin >> arr[r][c];
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.27.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
17. 11. 2013   #2
-
0
-

double *arr[][cols]
todle uz je trojrozmerny pole...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonym
~ Anonymní uživatel
430 příspěvků
17. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Aha.Prečo trojrozmerne? .a ako to mám prepísať na dvojrozmerne ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.27.–
KIIV+42
God of flame
17. 11. 2013   #4
-
0
-

vynech ten pointer...  tj  nech tam jen ty zavorky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Robo
~ Anonymní uživatel
82 příspěvků
17. 11. 2013   #5
-
0
-

#1 Anonym 

pole[] = *pole			// jednorozmerne	
pole[][] = *pole[] = **pole	// dvojrozmerne
pole[][][] = 2^3 zapisov	// trojrozmerne
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.253.138.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
430 příspěvků
17. 11. 2013   #6
-
0
-

Ďakujem, už tomu chápem :D .. ešte raz vďaka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.27.–
KIIV+42
God of flame
17. 11. 2013   #7
-
0
-

#5 Robo
jen nesmis zapomenout ze  int pole[100][100]; nejde pouzit stejne jako int **p = pole;  protoze to pole je v pameti pekne za sebou.. u **p musi byt v tom prvnim z rozmeru pointery

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 136 hostů

Podobná vlákna

2d pole malloc vo funkcii — založil wrany

Zoznam funkcii — založil Milan

Struct vo funkcii — založil Eversmann

Pouzitie viacerych hash funkcii — založil Tocimanko

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý