Hledání v řetězci – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hledání v řetězci – C / C++ – Fórum – Programujte.comHledání v řetězci – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vaclav
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
19. 11. 2013   #1
-
0
-

ahoj, potřeboval bych poradit s chybou v kódě, mám hledat podřetězec v řetězci, napsal jsem si něco takového:

int najdi(char veta_string [], char veta_vyhledej [])]{

char *vyhledej;

vyhledej=strcasestr(veta_string,veta_vyhledej);

..........

}

problém je v tom, že mi to píše error identifier 'strcasestr' is undefined, přitom jsem ho použil o pár řádků níž v cyklu while, tak proč mi to prostě neprojde?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:1c1:6cbd:fa...–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
19. 11. 2013   #2
-
0
-

#1 vaclav
Funkcia strcasestr sa nemusi nachadzat na vsetkych systemoch (na win asi nebude), pouzi radsej strstr (ak mozes) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
vaclav
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
19. 11. 2013   #3
-
0
-

aha, to je zajímavé,kouknu na to, děkuji,  ale pár řádků níž, jsem použil cyklus

vyhledej=strstr(vyhledej,veta_vyhledej)!=NULL,

ale napíše mi to, že nemůžu použít *char pro bool, a netuším jak to ošetřit

value of type "bool" cannot be usigned to entity of type *char

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:1c1:6cbd:fa...–
KIIV+42
God of flame
19. 11. 2013   #4
-
0
-

= ma nizsi prioritu nez  != ... tj. nejprve se porovna vysledek strstr s NULL a to uz je bool... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vaclav
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
19. 11. 2013   #5
-
0
-

aha, děkuji za radu, program už funguje, vůbec mi to pravidlo nedošlo!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Hledání v řetězci — založil Dr. ERROR

Hledáni slov v řetězci. — založil Brenyx

Hledání textu v řetězci — založil Colpik

Problem s retezci — založil Pobo

Prace s retezci — založil matesomg

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý