Komplexní šísla – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komplexní šísla – Java – Fórum – Programujte.comKomplexní šísla – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
lekejs0
Newbie
20. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj všichni, potřeboval bych pomoc s jedním kódem pro reprezentaci komplexní čísel..

Můj problém je, že nevím jak mám vytvořit metodu na aby mi to převedlo reálnou a imaginární složku na komplexně sdružené číslo..

Já vím, že se mění znaménko jen u imaginárních složek ale nějak se mi to nedaří udělat...

díky moc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.77.165.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 11. 2013   #2
-
0
-

vytvoris nove komplexni cislo s paramety toho stavajiciho... neco jako   return new complex(this->re, -this->im); ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lekejs0
Newbie
20. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
jo přesně tak bych to chtěl...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.134.–
lekejs0
Newbie
20. 11. 2013   #4
-
0
-

Můžete mi někdo prosím poradit co mám na tomhle špatně.. 

public String toString() {
        return String.format( "%.2f\n",re + ", "+"%.2f\n",im );
    }

to re a im jsou globalní proměny nechce mi to šlapat já chci aby reálná a imaginární číslo mělo dvě desetinná místa, ale zatím mi ten program jen padá... Děkuju...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.178.–
Flowy0
Věrný člen
20. 11. 2013   #5
-
0
-

myslim ze format mat iny sled parametrov ako proste print ... ja by som to napisal takto 

String.format("%.2f\n%.2f\n", re, im);

aj ked neviem preco tam pouzivas riadkovanie a ciarku na zaciatku ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.208.–
https://github.com/Flowy
lekejs0
Newbie
21. 11. 2013   #6
-
0
-

Jo aha, to je chytrý... Děkuju...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.134.–
lekejs0
Newbie
21. 11. 2013   #7
-
0
-

Mohly by jste mi ještě pomoc jak udělat násobení dvou komplexních čísel..

Já mám takový kód a nechce mi fungovat, je to určitě špatně.. Mohli by jste mi to upravit??  

public Complex mul(Complex num) {
        
        return new Complex(((this.re * re)-(this.im * im)), ((this.re * im)+(re * this.im)));
        
    }

díky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.134.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 11. 2013   #8
-
0
-

#7 lekejs
neni this.re a re to same?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lekejs0
Newbie
21. 11. 2013   #9
-
0
-

#8 KIIV
no asi jo ale já nevím jak mám rozdělit první komplexní číslo a druhý komplexní číslo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.134.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 11. 2013   #10
-
0
-

no sak ho tam predavas jako num... tak nasobis   this.re * num.re  a tak podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lekejs0
Newbie
21. 11. 2013   #11
-
0
-

#8 KIIV
a když to umažu tak mí to vyhodí úplně jiný výsledky než když to tam je...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.134.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 11. 2013   #12
-
0
-

co chces proboha mazat... jedno cislo mas v promenne "this" a druhe v "num"... tak to ted udelej poradne a premejslej pri tom - nejde psat programy, aniz bys pri tom pouzil mozek.. dokonce ani v jave (ikdyz se to snazi hone eliminovat :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lekejs0
Newbie
21. 11. 2013   #13
-
0
-

#12 KIIV
no tak na mě hned nekřič :), hned to upravím než mí dáš do huby... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.134.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 11. 2013   #14
-
0
-

vis jak se rika .. chytremu napovez :D 

mimochodem - u takovyhle metody bych skoro cekal, ze se vynasobi to cislo u ktereho to volas, tim se kterym to volas. Zmenilo by se pak volajici a vracelo by se akorat this...

(ikdyz asi by ses zasekl na "strelbe do vlastni nohy")

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lekejs0
Newbie
22. 11. 2013   #15
-
0
-

Teď jsem to předělal stále mi to nevychází mám pocit, že mi to počítá se sečtenýma komplexníma čísly, které mám v předchozí metodě... 

public Complex add(Complex num) {
        return new Complex(re + num.re, im + num.im);
    }

    public Complex mul(Complex num) {
 
        return new Complex (re * num.re - im * num.im, re * num.im + im * num.re);
    }

nechápu proč mi to teď nevychází, můžete mi někdo poradit, proč mi to nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.153.–
Flowy0
Věrný člen
22. 11. 2013   #16
-
0
-

asi preto lebo ti chyba deklaracia cohokolvek ... vratane triedy

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.208.–
https://github.com/Flowy
lekejs
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
22. 11. 2013   #17
-
0
-

Co je to cohokolvek??

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.5.–
Flowy0
Věrný člen
22. 11. 2013   #18
-
0
-

http://bit.ly/snkXrW

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.208.–
https://github.com/Flowy
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 11. 2013   #19
-
0
-

#15 lekejs
mel by ses naucit supertajne umeni programatoru - rika se tomu debug hlasky - vypsat si vse co pocitas a co vychazi a pak to kontrolovat pekne v klidku (ne jen divoce odhadovat ze to nejak nevychazi - nic takovyho neexistuje)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
23. 11. 2013   #20
-
0
-

#19 KIIV
Jen doplním, že normální IDE aspoň v době kdy jsem naplno programoval já, poskytovaly pro ladění nenahraditelné prostředky krokování, výpisy obsahů proměnných, procházení strukturou objektů atd.

Takže nějaké pomocné výpisy jsou jen trapná a pracná náhražka...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 11. 2013   #21
-
0
-

#20 JoDiK
tak ja pracuju se softwarem, kde v uplne nejlepsim pripade dostaneme core dump... v lepsim aspon debug vypisy a v nejhorsim jen velice priblizny popis chyby (obcas i docela zavadejici) s pomerne kratkejma timeoutama zprav a tak..

Tak me musis omluvit, ze krokovani pouzivam uz jen u atmel AVR, kdyz vse ostatni selhalo :D (coz uz sem taky nejak dlouho nedelal)

+ nejen krokovani, ale musis ho taky naucit pridavat promenny na sledovani a tak ... a stejne mam pocit ze se ti na to vykasle

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
27. 11. 2013   #22
-
0
-

#14 KIIV
V jave teda aspon podla blocha je velmi dobre robit objekty co najviac immutable, kvoli zabezpeceniu. Cize skorej ako vytvorit Complex object ktory vie menit hodnoty hodnoty real a im a mat na ne setery je lepsie si vytvorit nieco ako Builder (String builder) a Complex nechat immutable. Videl by som to asi takto:

class ComplexNumberBuilder{
	private double re, im;
	public ComplexNumberBuilder(ComplexNumber c) {
		this.re = c.getReal();
		this.im = c.getImaginary();
	}

	...

	public ComplexNumberBuilder mul(ComplexNumber b) {
		this.re =  this.re * b.re - this.im * b.im;
		this.im = this.re * b.im + this.im * b.re;
	}

	public ComplexNumberBuilder add(ComplexNumber b) {
		this.re += b.re;
		this.im += b.im;
	}

	...

	public ComplexNumber build() {
		return new ComplexNumber(this.re, this.im);
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Komplexní čísla — založil Kuře

Komplexní čísla — založil Radek

Komplexní číslo — založil Adam

Maple 13...komplexní cisla — založil Fridrich Tomas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý