ComboBox - spristupnenie výberu v inej triede. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ComboBox - spristupnenie výberu v inej triede. – Java – Fórum – Programujte.comComboBox - spristupnenie výberu v inej triede. – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
20. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, použil som ComboBox pre vyber farby JFramu, nejako takto:

JComboBox vyber = (JComboBox) evt.getSource();

if (vyber.getSelectedItem() == "Svetlo šedá") {

      this.getContentPane().setBackground(Color.lightGray);
}

if (vyber.getSelectedItem() == "Tmavo šedá") {
      this.getContentPane().setBackground(Color.darkGray);
}

................................................................ atd. 

No a neskor v programe vytváram nový JFrame a chcem aby si ponechal už vybratú farbu. Viem mi niekto poradiť ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.149.–
Reklama
Reklama
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
21. 11. 2013   #2
-
0
-

Pokud to spravně chápu, že chceš mít v jiných třídách přístup ke Comboboxu, jedná o easy řešení ->

class nejaTrida {
	// 1. varianta jako staticka promenna tridy
	public static JComboBox vyber;
	// 2. varianta jako objektova promenna tridy
	public JComboBox vyber;
	public static void main(String [] args) {
		.... kod metody

	}
 }

Pozn. samozřejmě nemusí být public ale třeba protected či bez parametrů, zavisí na typu umístění daných tříd ve struktuře projektu. ( více viz. zapouzdření )

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.80.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

TextBox v inej triede — založil Tayson

Konstanta v triede — založil mrvo

Filtry výběru z DB — založil maniakum

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý