Nelze kompilace pomocí příkazové řádky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nelze kompilace pomocí příkazové řádky – C / C++ – Fórum – Programujte.comNelze kompilace pomocí příkazové řádky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
21. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, vytvářím jednoduché programy v jazyce C. Dokud jsem mel pojmenovanou funkci programu int main() {} , bylo vše v pořádku. Kompilace se dařila. Nyní jsem vytvořil jednoduchý program, kde jsem pojmenoval funkci int secti() {} a když chci kompilovat v CMD, tak to vypisuje hlášku: c:/mingw/bin/../lib/gcc/mingw32/4.7.0/../../../libmingw32.a(main.o):main.c:(.text.startup+0xa7): undefined reference to `_WinMain@16'

collect2.exe: error: ld returned 1 exit status

Kompilaci provádím: C:\Users\vasko\Projekty\vasko>gcc -o secti secti.c

Dokázal by mi někdo poradit, co může způsobovat tento problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.169.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 11. 2013   #2
-
0
-

a main() tam taky mas? taky neni od veci vytvaret programy s priponou exe... ciste secti ti asi woknouze nespusti

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
21. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Neměl jsem. Nyní když přidám, tak je to ok. Nyní když provedu kompilaci pomocí: gcc -o secti.exe secti.c, tak mi nejde zase v CMD spustit tento soubor.

Soubor je jednoduchy:

#include <stdio.h>
#include <ctype.h>
#include <stdlib.h>
int main() {}
int fce1() {
   int a, b;
   scanf("%d %d", &a, &b);
   return(a + b);                     
      
   }

Předešlé soubory jsem spouštěl jen nazev.exe. Dělám někde chybu teď? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.169.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
21. 11. 2013   #4
-
0
-

#3 ondra
Hlavně....ten kód máš špatně...asi to nebude dělat to co myslíš. Funkci musíš deklarovat a pak volat ve funkci main...to je hlavní funkce, která se při spuštění provádí

Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
21. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 Petr
Někam se ztratil ten kód

#include <stdio.h>

int fce1();

int main()
{
    int a;
    a=fce1();
    printf("%d",a);
}

int fce1()
{
    int a, b;
    scanf("%d %d", &a, &b);
    return(a + b);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
21. 11. 2013   #6
-
0
-

#5 Petr
Jo parada, diky za pomoc. Tak ted snad zase budu mit chut se ucit dal:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.169.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý