Potrebujem radu pri hladani stringu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Potrebujem radu pri hladani stringu – .NET – Fórum – Programujte.comPotrebujem radu pri hladani stringu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tayson0
Stálý člen
21. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravim uz som tu nieco porobne riesil ale potrebujem radu alebo nejake usmernenie ako dalej pretoze sa neviem pohnut z miesta. Mam nejaky textovy subor do ktoreho sa mi zapisuju logy. Tento textovy subor sa stale zaplnuje logami ak je to potrebne a moze mat velkost aj 200 MB. Ja z tohot textoveho suboru potrebujem vytiahnut v urcity okamih nejake data. Vyzera to nasledovne:

Class A

{

//nejaka trieda kde v cykle while bezi premenna ktora vycitava logy a zapisuje ich do premennej

while(true)

{

//tu sa to uklada do premennej log_string a rovno sa to zapisuje do textoveho suboru a vsetko tu funguje v poriadku

}

}

Toto by bolo v poriadku ale mam triedu druhu

Class B

{

// tu sa mi vykonava nejaky kod a tu potrebujem dane data analyzovat v urcity cas... vlastne tie logy posiela zariadenie a to zariadenie sa restartuje teda ho restartujem ja a po restarte to zariadenie vypise log ze sa restartovalo a ja od toho restartu potrebujem smerom hore cize na zaciatok prejst niektore stringy a skontrolovat data

}

Jeden moj napad bol taky ze som si z premennej v Class A spravil staticku a potom som si v Class B vytvoril metodu ktoru som spustal vo vlakne a vlastne tu staticku premennu som ukladal do Listu <> ale nefungovalo to uplne podla mojich predstav pretoze neboli tam vsetky data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
Reklama
Reklama
JardaJirava0
Stálý člen
21. 11. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

možná to zkusím jinak. Co tak zkusit ty data zapisovat místo do textového souboru do databáze a tu potom projít?

Zdá se mi tvůj způsob krkolomný.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tayson0
Stálý člen
21. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 JardaJirava
Nebola by ta databa prilis velka potom ? ak by sa tam kazdu chvilu nieco zapisovalo ako su logy ? nevyzera to ako zle riesenie

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
JardaJirava0
Stálý člen
21. 11. 2013   #4
-
0
-

#3 Tayson
Tak o něco větší bude, ale myslím, že je to zanedbatelné. S čím můžeš zápasit je spíše výkon, protože zápis do DB je pomalejší než do textového souboru.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tayson0
Stálý člen
21. 11. 2013   #5
-
0
-

No ja skor potrebujem aby mi to zapisovalo do textoveho suboru pretoze potrebujem rychlejsi zapis .... a dalsia vec je ze ak pridam ten textovy subor do .rar tak z 200 MB su iba nejake 4 MB a to uz by sa do operacnej pamate dalo nacitat cely ten texotvy subor ale je v .rar .... da sa nejako to nacitat z tohto alebo pouzit nejky iny format suboru pre zapis ktory by bol mensi

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
KIIV+42
God of flame
21. 11. 2013   #6
-
0
-

i kdyby si to mel cist po radcich od zacatku tak to neni takovej problem... zadny velky naroky na pamet a tak... nebo zneuzit nastroje jako  tail  ... (jen to chce mit unixovy utility)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
VladislavK0
Stálý člen
21. 11. 2013   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
JardaJirava0
Stálý člen
21. 11. 2013   #8
-
0
-

Ahoj,

pokud skutečně potřebuješ data ukládat do textového souboru, a máš možnost ovlivnit formát výstupu, tak se pokus to dát do takového formátu, kterému bude rozumět LogParser a potom si pomož tímto nástroje.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tayson0
Stálý člen
21. 11. 2013   #9
-
0
-

#7 VladislavK
No nakoniec som to spravil tak ze vtedy ak potrebujem zacat citat logy tak si ich ukladam do List <string> a potom na konci to ukoncim ked nepotrebujem.... spustam to vo vlakne a obmedzujem to ukladanie len na tie stringy ktore potrebujem .... nakoniec mi tam ostane asi nejakych 6 stringov presne co potrebujem ....cely cas bol problem v tom ze logy ktore prijimam a zapisujem do textoveho suboru bezia v slucke while a ked som to v druhej triede spracovaval tie logy ktore som potreboval tak niektore vynechalo .... do slucky while som pouzil thread sleep nejakych 10ms a hned mi to nevynecha nic 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Chyba pri hladani v DB — založil Tayson

Potrebujem radu — založil somebody

Potrebujem radu... — založil maturant

Potrebujem radu — založil somebody

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý