Problém s podmienkou – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s podmienkou – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s podmienkou – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
m.czech0
Duch
21. 11. 2013   #1
-
0
-

Dobrý deň, potreboval by som pomôcť s nasledovným problémom. Zadanie znie "Napíšte program, ktorý načíta tri čísla a vypíše najväčšie z nich (maximum). Operáciu opakujte, kým nebudú zadané všetky tri čísla nulové."

Pri nasledovnom kóde mi vypíše chybu "The variable x is being used without being initialized" a to isté pre všetky tri premenné, následne sa program spustí. Akonáhle však zadám za jednu z premenných nulu tak program skončí.  

#include "stdafx.h"
#include <iostream>
using namespace std;


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
	unsigned int x,y,z,max;
	

	while (x!=0 && y!=0 && z!=0) 

	{cout <<"Zadajte prve cislo"<< endl;
	cin >> x;
	cout <<"Zadajte druhe cislo"<<endl;
	cin >> y;
	cout <<"Zadajte tretie cislo"<<endl;
	cin >> z;
	
	
	if (x>y) 
	{if (x>z)
	 max=x;
	else
	max=z;}

	else {
	if (x>z)
	max =y;
	else
	max = z;}

	cout <<"Najvacsie cislo je "<<max<<endl;
	}
	
	if (x==0 && y==0 && z==0)
		cout <<"Koniec"<<endl;
	
	

	return 0;
}

Potreboval by som vedieť ako upraviť podmienku aby cyklus skončil až po zadaní troch núl za premenné. Som začiatočník takže môj problém sa môže zdať primitívny avšak budem rád za akúkoľvek pomoc. Vopred ďakujem za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.69.–
Reklama
Reklama
Robo
~ Anonymní uživatel
82 příspěvků
21. 11. 2013   #2
-
0
-

#1 m.czech
jasné že ti píše tú chybu. Ty totiž porovnávaš x != 0. Ale čo máš v tom x ??? 
no nič, kedže si tam ešte nič nevložil. Takže buď zmeň podmienku na do - while, alebo načítaj prvé údaje ešte pred podmienkou

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.253.133.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Problem... — založil

Problém — založil Jano

Problém s TP — založil kodooo

Problém s VC++ — založil beb

Problem s VS C# — založil Mrakoplas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý