Adresař kontaktů pomocí dynamického pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Adresař kontaktů pomocí dynamického pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comAdresař kontaktů pomocí dynamického pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ulikk
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 11. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

V C++ se moc nevyznám a začinám a rád bych se zeptat, jestli někdo nemůže najít nebo postnout zdrojový kod jak vytvořit jednoduchý adresář kontaktů pomoci dynamického pole (Zvládám to bez problému s funkcí vektor nebo list..ale vyloženě bych chtěl použít dynamickou alokaci s použitím dynamického pole). Pole má daný počet sloupců (Jmeno, Tel.číslo) ale počet kontaktu je na uživateli kolik jich přidá, tim se taky upravuje velikost pole. Hledal jsem snad po celém internetu, našel jsem jen dokumentaci k dynamické alokaci, ale nepodařilo se mi bohužel nic sestavit. Jsem už trochu zoufalý a budu vděčný komukoli kdo muže sestavit tento program do funkčního stavu.

Díky

-Ulikk

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
22. 11. 2013   #2
-
0
-

#1 ulikk
dynamicky alokovat mozes pomocou new[] a odalokovat delete[].

Funguje to tak ze alokujes N prvkove pole a uchovavas si o nom nasledovne vlastnosti:

  • pointer na 0. prvok
  • velkost alokovanej pamete (kapacita = N)
  • pocet prvkov v poly (pocet prvkov ktore si do pola vlozil)

Do pola mozes vkaladat prvky dovtedy dokym pocet prvkov  < kapacita.

Potom musis alokovat nove pole ktore bude vecsie (napr 2 nasobok predchadazajucej kapacity) a prekopirovat donho vsetky prvky z predchadzajuceho pola a potom dealokovat stare pole (mozes pouzivat aj malloc, realoc a free, vtedy musis ale rucne volat konstruktory/destructory objektov lebo C funkcie ich nevolaju).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 134 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý