Pretypovani v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pretypovani v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comPretypovani v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TuTi_fruTi0
Newbie
22. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, mam kratky dotaz, jde o pretypovani z int na double v C. 

 

int a = 4;
int b;
double c;


c = (double)a;

nemuzu prijit na to, proc mi to nefunguje a prit vypisu promenne 'c' mi program vrati 0.00000 :-(.


Dik.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
22. 11. 2013   #2
-
0
-

a není inicializovaná. Její hodnota bude nahodilá, může být i 0.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
TuTi_fruTi0
Newbie
22. 11. 2013   #3
-
0
-

tohle je jenom ukazka, v projektu to inicializovane mam. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
KIIV+42
God of flame
22. 11. 2013   #4
-
0
-

tady nevidim zadnou chybu..  v projektu to muze byt uplne jinak... doporucuju vypsat co tam mas pred a co vylezlo po...

chyb samozrejme muze byt obrovska spousta, klidne si to muzes prepsat nejakym zasahem mimo rozsah pole a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TuTi_fruTi0
Newbie
22. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
v zasade jse o tento kod: 

double mezisoucin = 1.0;
int delitel = 2;

mezisoucin = 1/((double)delitel); 
printf("%f\n", mezisoucin); //tady mam ve vypisu 0.0000 at do promenny sazim cokoli
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
hlucheucho+10
Posthunter
22. 11. 2013   #6
-
0
-

mě to píše 0.500000 - očekávaný výsledek. Testováno v konzolovce, použité IDE C++ Builder XE5.

Jinak ta proměnná mezisoučin být inicializovaná nemusí (aspoň né v této ukázce). Osobně si myslím, že jsi nám ze svého kódu "neodtajnil" to podstatné. V "utajené" části bude chyba.

Co krokovat program a podívat se, co je v proměnných? 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
22. 11. 2013   #7
-
0
-

Ještě bych zkusil

mezisoucin = 1.0/((double)delitel); 

ale moc nevěřím na změnu chování a tím i výsledku

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
TuTi_fruTi0
Newbie
22. 11. 2013   #8
-
0
-

Ok, tak uz jsem na to prisel, mel jsem tam bordel v printf :) 

Dik za zajem a rady :) 

Vtk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

C# přetypování — založil ondra

Přetypování — založil Pavel Synek

Přetypování — založil Keyzio

Přetypování. — založil jisla

Nejde mi pretypovani — založil Razl

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý