Chyba při kompilaci – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba při kompilaci – .NET – Fórum – Programujte.comChyba při kompilaci – .NET – Fórum – Programujte.com

 

michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 1. 2007   #1
-
0
-

namespace priklady_zive

{
class ZarovkaTest
{
public static void Main(string[] args)
{
//zavolani konstruktoru pro vytvoreni instance tridy zarovka
Zarovka naseZarovka = new Zarovka();
//nastaveni atributu vykon přes vlastnost Vykon
naseZarovka.Vykon = 120;
Console.WriteLine("Vykon zarovky je " + naseZarovka.Vykon);
Console.WriteLine("Atribut sviti zarovky = " + naseZarovka.Sviti);
//zavolání metody Rozsvitit
naseZarovka.Rozsvitit();
Console.WriteLine("Atribut sviti zarovky po zavolani metody Rozsvitit = " + naseZarovka.Sviti);
//zavolání metody Zhasnout
naseZarovka.Zhasnout();
Console.WriteLine("Atribut sviti zarovky po zavolani metody Zhasnout = " + naseZarovka.Sviti);
Console.ReadLine();
}
}
}



nvm kde mam chybu jedlu podle prikladu , ale nektere funkce nechapu , jestli by mi je nekdo mohl trochu povysvetlit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
14. 1. 2007   #2
-
0
-

//zavolani konstruktoru pro vytvoreni instance tridy zarovka

Zarovka naseZarovka = new Zarovka();

Vytvoří novou instanci typu Zarovka.
//nastaveni atributu vykon přes vlastnost Vykon

naseZarovka.Vykon = 120;

Nastaví výkon žárovky
Console.WriteLine("Vykon zarovky je " + naseZarovka.Vykon);

Console.WriteLine("Atribut sviti zarovky = " + naseZarovka.Sviti);

Vytiskne do konzole informace o stavu žárovky.
//zavolání metody Rozsvitit

naseZarovka.Rozsvitit();

Zavolá metodu Rozsvitit, která je členem typu Zarovka.

Dál je to myslím jasný, ale píšeš něco o chybě, tak se zkus zamyslet nad tím, jak já mám poznat, kde ta chyba je, když nevím jaká.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 1. 2007   #3
-
0
-

To DeaLer:aha , ja taky ne protoze jsme u 3 lekce , a uz si nevim rady protoze to nechapu :( prvni 2 mi sli ale ta 3 už je složita , a nemam si jak předstait jak to funguje protoze jsme jeste nenarazil na kod ktery by byl spravne (bez chyby pri debugu).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
14. 1. 2007   #4
-
0
-

michal píše:#
# To DeaLer:aha , ja taky ne protoze jsme u 3 lekce , a uz si nevim rady protoze to nechapu :( prvni 2 mi sli ale ta 3 už je složita , a nemam si jak předstait jak to funguje protoze jsme jeste nenarazil na kod ktery by byl spravne (bez chyby pri debugu).


Asis mě špatně pochopil - napiš mi sem co nefunguje. Nějakou chybovou zprávu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 1. 2007   #5
-
0
-

http://www.nahraj.cz/uploads/214684817/97469030945aa41972830f8.80335360/debug.JPG

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
14. 1. 2007   #6
-
0
-

Chybí ti tam zdrojovej soubor, kterej by měl obsahovat definici typu Zarovka. Ta chyba pouze ukazuje na to, že debugger nemá s čím pracovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 1. 2007   #7
-
0
-

To DeaLer:dky jses na icq ? tak je to zdlouhave cetl jsme navod a bud to tma chybiu nebo jsme blbej ja :D ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Chyba při kompilaci — založil remmidemmi

Chyba při kompilaci — založil Ykita

Chyba při kompilaci — založil sXe

#Develop, chyba při kompilaci — založil Luk4Senko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý