Problém při hledání. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém při hledání. – PHP – Fórum – Programujte.comProblém při hledání. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

blablabla
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový probém a potřebuji poradit.

<?php
$search = $_GET['search'];
$terms = explode(" ", $search);
$query = "SELECT * FROM tab WHERE ";
foreach ($terms as $each) {
	$i++;
	
	if ($i == 1)
		$query .= "keywords LIKE '%$each%' ";
	else
		$query .= "keywords LIKE '%$each%' ";
	
}
include "script/connect_to_mysql.php";

$query = mysql_query($query);
$numrows = mysql_num_rows($query);
if ($numrows > 0) {
	while ($row = mysql_fetch_assoc($query)){
		$id = $row['id'];
		$product_name = $row['product_name'];
		$keywords = $row['keywords'];
		$results .= '<p>' . $product_name . '</p>';
	}

}
else
	echo "Nic";
mysql_close();
?>

a v HTML mám normálně <?php echo $results; ?>

a píše mi to chyby

Notice: Undefined variable: i in C:\xampp\htdocs\IQdroid\search.php on line 6

Notice: Undefined variable: results in C:\xampp\htdocs\IQdroid\search.php on line 23

Poradíte prosím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.174.–
veo
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 11. 2013   #2
-
0
-

potrebujes zadefinovat premenne

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
blablabla
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 11. 2013   #3
-
0
-

A to udělám jak, když  mám ten php skript přímo tam, kde je html? Výsledky mi to zobrazí, ale prostě to píše tuhle chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 11. 2013   #4
-
0
-

To není chyba, pouze upozornění, že používaš neinicilizované proměnné.

Buď uprav zobrazování chyb buď v php.ini, htaccess nebo přímo ve skriptu nebo každou proměnnou inicializuj před použitím:

$i = 0;
foreach ($terms as $each) {
	$i++;
	
	if ($i == 1)
		$query .= "keywords LIKE '%$each%' ";
	else
		$query .= "keywords LIKE '%$each%' ";
	
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
blablabla
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 11. 2013   #5
-
0
-

Tak teď to ale pořád píše chybu Notice: Undefined variable: results in C:\xampp\htdocs\IQdroid\search.php on line 24

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.174.–
Kowalsky950
Stálý člen
23. 11. 2013   #6
-
0
-

Opět stejná chyba, k proměnné results přidáváš nějaký řetězec, aniž bys ji před tím vytvořit, takže vlastně připojuješ řetězec k ničemu. Na zařátku scriptu ji prostě vytvoř a dej jí hodnotu NULL nebo prázdný řetězec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Problem pri presmerovani ? — založil Marty_SVK

Problem pri prekladu — založil Erik

Problém při kompilaci — založil oxidián

Problém při dělení — založil Jan Svatoň

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý