Overenie vstupu chyba – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Overenie vstupu chyba – Pascal – Fórum – Programujte.comOverenie vstupu chyba – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Griendor
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravíčko,

začal som sa učiť v pascale a neviem sa pohnúť v úlohe overenia vstupu.

Môj program vyzerá nejak takto:

uses crt;

var ch: char;

begin

  repeat

  clrscr;

  writeln('Stlacili ste A');

  writeln('Ak chces pokracovat stlac "A", ak chces ukoncit program stlac "N"');

  ch:= (upcase(readkey));

  if (ch<>'A')or(ch<>'N')

    then begin

     repeat

      clrscr;

      writeln('Stlacili ste nespravnu klavesu!');

      writeln('Ak chces pokracovat stlac "A", ak chces ukoncit program stlac "N"');

      ch:=(upcase(readkey));

     until (ch='A')or(ch='N');

    end;

  until(ch='N');

end.

Funguje takmer podľa očakávania, ale keď ho spustím a napíše mi:

Stlacili ste A

Ak chces pokracovat stlac "A", ak chces ukoncit program stlac "N"

pokračujem a stlačím n alebo a napíše mi, že som zadal nesprávnu klávesu, aj keď som zadal a alebo n.

Vedel by mi niekto pomôcť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.244.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 11. 2013   #2
-
0
-

tak vypisy, co se zrovna deje... co se srovnava, co je vysledek, co je celkovy vysledek

(nebo pouzij krokovani)

btw: jedna nebo dokonce obe podminky jsou blbe

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mircosoft+1
Věrný člen
26. 11. 2013   #3
-
0
-

Tak nejdřív asi musíš načíst klávesu a až potom psát "stlačili jste A", ne?

V té kontrolní podmínce musí být and místo or, jinak spustí pokaždé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.20.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Overenie vstupu — založil Anonymní uživatel

Overenie e-mailu — založil dalaman

Winexec a jeho overenie — založil ha2

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý