Nelze spustit program v pythonu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nelze spustit program v pythonu – Python – Fórum – Programujte.comNelze spustit program v pythonu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marty
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
24. 11. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den, zkoušel jsem vytvořit program v Pythonu na základě návodu zde : http://programujte.com/…ovavani-dat/

problém je, že když program spustím, jen vyfotí obrazovku a uloží screenshot do domovské složky (ano, slyšíte správně). Vůbec to nechápu. Terminál žádnou chybu nevypíše.

P.S. Používám Ubuntu 12.04

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.220.–
Reklama
Reklama
marty
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
24. 11. 2013   #2
-
0
-

Zapomněl jsem dodat, že je jedno co v Pythonu napíšu, chová se to pořád stejně. Takže chyba by měla být jinde.

Zkoušel jsem např. toto :

import random
cislojedna = random.randint(1,10)
cislodve = random.randint(1,10)
print "Kolik je", cislojedna, " x ", cislodve, "?"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.220.–
KIIV+42
God of flame
24. 11. 2013   #3
-
0
-

no jestli chces spoustet *.py primo tak jim musis nastavit prava rx a dovnitr souboru taky prvni radek cim se to ma spustit... (treba si jen nejak nastavil spousteni te pripony pomoci programu na screenshoty?)

Nebo jinak si pust terminal, napis:  python mujprogram.py   a to musi fungovat (pokud jsi ve stejnem adresari)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marty
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
24. 11. 2013   #4
-
0
-

#3 KIIV

Práva jsou nastaveny. Na prvním řádku bych tedy měl mít : #!/usr/bin/python ?

Nic jiného kromě kódu, který jsem vypsal tam není, takže ty screenshoty nechápu.
V terminálu už to běží.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.220.–
marty
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
24. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 marty
Tak už asi vím, kde je problém. Myslel jsem si, že když spustím program, tak se automaticky spustí grafické rozhraní Tkinter. Kouknul jsem do 11. lekce a už je mi to jasnější. Omlouvám se za hloupou otázku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.220.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Nelze spustit program BlueJ — založil pavel

Nelze spustit NazdarSvete — založil Petr

Nelze spustit exe — založil Ashwood

Nelze spustit Access DTB — založil Luboš

Nelze spustit konzolový exe — založil zacatecnik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý