Continue – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Continue – Java – Fórum – Programujte.comContinue – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
GunSpawn0
Newbie
24. 11. 2013   #1
-
0
-

Zase mi to hází chybu

píše mi to že continue nemůže být mimo smyčku ale když ho do ní dám vyhodí mi chybu else 

}else  System.out.println("Neplatný počet sirek.");

a napíše mi to ať ho smažu. Neví někdo co s tím.

package thecode;

import java.util.Scanner;

public class Game {


	public static void main(String[] args) {
		   Scanner vstupUzivatele1 = new Scanner (System.in);
		   Scanner vstupUzivatele2 = new Scanner (System.in);
		   Scanner vstupUzivatele3 = new Scanner (System.in);
		   boolean kdoZacne = true;
		   int pocetSirek = 0;
		   int odecteneSirky = 1;
		   System.out.print("S kolika sirkami chcete hrát (10+): ");
	       pocetSirek = vstupUzivatele1.nextInt();		   
	   if  (pocetSirek > 10) {
         System.out.print("Chcete hrát jako první(true or false)?");
	       kdoZacne = vstupUzivatele2.nextBoolean();
	     System.out.println("Hra začíná");
	   }else  System.out.println("Neplatný počet sirek.");
	     if (kdoZacne = true)
       	 System.out.println("Začínáte s " + pocetSirek);
              System.out.print("Kolik odeberete sirek:");
              odecteneSirky = vstupUzivatele3.nextInt();
	    
	         if (odecteneSirky > 0)
	          System.out.println();
	         else
	        	   System.out.println("Nelze");  
	         if (odecteneSirky < 3)
	        	  pocetSirek = pocetSirek - odecteneSirky;
	         
	         else
	        	 System.out.println("Nelze");
	         kdoZacne = false;
	         if (pocetSirek > 0) 
	            continue; 
	           System.out.println();
	         if (pocetSirek == 0) 
	    	  System.out.println("Vyhrál jste "); 
	   
	}
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
24. 11. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

to else k necemu musi patrit... a obvykle je to if... je tu urcita syntaxe pro prikazy...

kazdopadne se nehodlam hrabat v takovyhle nahodne poodsazovany zmeti prikazu.. nejdriv to poradne uprav, pak mozna sam uvidis, co je blbe... (a kdyz stale neuvidis, je na case zjistit, jak ze to vlastne ma vypadat ten if doopravdy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
GunSpawn0
Newbie
25. 11. 2013   #3
-
0
-

 Udělal jsem to přehlednější, ale pořád mi to continue háže chybu 

}    if (odecteneSirky < 3)  {
	        pocetSirek = pocetSirek - odecteneSirky;
	        System.out.println("Zbývá" + pocetSirek);
	        continue;
	 }   else  {
	        	 System.out.println("Nelze");
	         kdoZacne = false;
package thecode;

import java.util.Scanner;

public class Game {


	public static void main(String[] args) {
		   Scanner vstupUzivatele1 = new Scanner (System.in);
		   Scanner vstupUzivatele2 = new Scanner (System.in);
		   Scanner vstupUzivatele3 = new Scanner (System.in);
		   boolean kdoZacne = true;
		   int pocetSirek = 0;
		   int odecteneSirky = 1;
	       System.out.print("S kolika sirkami chcete hrát (10+): ");
	       pocetSirek = vstupUzivatele1.nextInt();		   
	   if  (pocetSirek > 10) {
         System.out.print("Chcete hrát jako první(true or false)?");
	       kdoZacne = vstupUzivatele2.nextBoolean();
	     System.out.println("Hra začíná");
	   } else  {
		   System.out.println("Neplatný počet sirek."); 
	}   if (kdoZacne = true) {
       	 System.out.println("Začínáte s " + pocetSirek);
              System.out.print("Kolik odeberete sirek:");
              odecteneSirky = vstupUzivatele3.nextInt(); 
	    
	 }   if (odecteneSirky > 0) {
	          System.out.println();
	 }  else  {
	        	   System.out.println("Nelze");
	              
	 }    if (odecteneSirky < 3)  {
	        pocetSirek = pocetSirek - odecteneSirky;
	        System.out.println("Zbývá" + pocetSirek);
	        continue;
	 }   else  {
	        	 System.out.println("Nelze");
	         kdoZacne = false;
	 }      if (pocetSirek > 0) {
	            System.out.println();
	 }     if (pocetSirek == 0) 
	    	  System.out.println("Vyhrál jste "); 
	   
	}
}
	
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.20.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
KIIV+42
God of flame
25. 11. 2013   #4
-
0
-

Asi si predstavujes pod pojmem prehlednosti neco uplne jinyho... takovahle je moje predstava:

package thecode;

import java.util.Scanner;

public class Game {

  public static void main(String[] args) {
    Scanner vstupUzivatele1 = new Scanner (System.in);
    Scanner vstupUzivatele2 = new Scanner (System.in);
    Scanner vstupUzivatele3 = new Scanner (System.in);
    boolean kdoZacne = true;
    int pocetSirek = 0;
    int odecteneSirky = 1;

    System.out.print("S kolika sirkami chcete hrát (10+): ");
    pocetSirek = vstupUzivatele1.nextInt();	   
    if (pocetSirek > 10) {
      System.out.print("Chcete hrát jako první(true or false)?");
      kdoZacne = vstupUzivatele2.nextBoolean();
      System.out.println("Hra začíná");
    } else {
      System.out.println("Neplatný počet sirek."); 
    }
    if (kdoZacne = true) {
      System.out.println("Začínáte s " + pocetSirek);
      System.out.print("Kolik odeberete sirek:");
      odecteneSirky = vstupUzivatele3.nextInt(); 
    }
    if (odecteneSirky > 0) {
      System.out.println();
    } else {
      System.out.println("Nelze");
    }
    if (odecteneSirky < 3)  {
      pocetSirek = pocetSirek - odecteneSirky;
      System.out.println("Zbývá" + pocetSirek);
      continue;
    } else {
      System.out.println("Nelze");
      kdoZacne = false;
    }
    if (pocetSirek > 0) {
      System.out.println();
    }
    if (pocetSirek == 0) System.out.println("Vyhrál jste "); 
  }

}

+   " if (kdoZacne = true) { "   je vzdy true... protoze nastavujes kdo zacne na true...
a ke continue - muzes mi rici, ke kteremu cyklu ze to patri? Protoze i continue ma urcity prerekvizity...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
25. 11. 2013   #5
-
0
-

a inak ked si nastavim pocet sirek na 12 a odectene sirky na 105. Zrejem ti tam chyba asi nejaky cyklus. A ak si chcel spravit v tom if ze ci je to true alebo false porovnanim, tak to nerob, kod je sice nepatrne ale stale pomalsi a vznikaju tam chyby prave take ako si teraz napisal. Robis tam priserne vela kontroli ktora sa da vybavit jenym if-om, v jave existuju aj logicke operatory ako je &&, ||, !. A nemas odchytenu taku vec ci uzivatel zadal true, resp. nejake cislo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
GunSpawn0
Newbie
25. 11. 2013   #6
-
0
-

Už jsem na to přišel. Díky všem za snahu.A promin za tu přehlednost, já ten kód píšu tak abych to přečetl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
Flowy0
Věrný člen
25. 11. 2013   #7
-
0
-

Good one! lol

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.208.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s 'continue' — založil k1

Press any key to continue. — založil barnabas_666

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý