existuje v pythonu nejaky prikaz ktery zmeni znak na nasledujici a->b, b->c,...
prohlizela jsem tutorialy atd. ale ani jsem moc nevedela pod cim mam hledat takze jsem nic nenasla... :ms_0152:
diky za odpoved
Fórum › Python
A=>b
r="a"
r.replace('a','b')
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
me se zda ze jsem nekde cetla prikaz ktery to udela rovnou
prikaz(a)=b
ja bych totiz potrebovala takhle zmenit vsehcny pismena ve vete, kdyztak to zkusim vyresit replacem ale bylo by to celkem zdlouhave...
nakonec jsem pouzila geonuv zpusob...sice jeste predtim nez jsem si to tu precetla, ale stejne diky...
delam...ale zatim moc nepostupuju...jsem ve 4 a trochu jsem se sekla, posledni dobou jsem na to nemela moc cas...ale na to ze si porad pripadam jako pythonovsky zacatecnik to snad zas tak spatne neni :ms_0139: :ms_0140:
já sem se taky myslím dál nedostal.sem se sekl na tý úloze jak se muselo použít modul re a to jsem neuměl:) a ted jem příliš líny
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Ad pythonchallenge: Taxem si to taky dneska zkusil a první dojem byl, že jsem čuměl jak péro na ten obrázek s výrazem co s tím mám proboha dělat??? Asi nejhorší je přijít co po tobě vlastně chtěj, doprogramovat to(zatím jsem byl pouze u pár prvních lekcí) je celkem hračka.
geon píše:#
# re: http://www.py.cz/RegularniVyrazy , to by mohlo pomoct ;-)
Jaké jsou prosím reguláry v modulu re? POSIX nebo Perl compatible? Tuším, že POSIX.
geon píše:#
# netuším. se podívej, ne?
Taxem se podíval a jedna z prvních vět je, že jsou podobné těm z Perlu, tak asi budou Perl compatible, což je jedině dobře. :) Ale jak jsem prošel ten krátký dokument o modulu re, zdá se mi, že je tam docela dost odlišnotí, ale určitou souvislost tam vidím, tak snad nebude problém to ovládnout pro zkušeného PCRE kodéra, ač se jím za něj sám nepovažuji. :)
jaký pythonchalenge? pls link...
to_jsem_ja píše:#
# jaký pythonchalenge? pls link...
http://www.pythonchallenge.com/
Pro vyzkoušení Vaš
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rada se skriptem v bashi — založil Joohnny
Qt kompilace bez dll? — založil peter
Bitový string na int — založil Eva
Sprintf formátování bool — založil hlucheucho