Notifyicon mi nefunguje – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Notifyicon mi nefunguje – .NET – Fórum – Programujte.comNotifyicon mi nefunguje – .NET – Fórum – Programujte.com

 

speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
26. 11. 2013   #1
-
0
-

Dobrý večer,

snažím si udělat svůj první program. Zároveň ho i skutečně potřebuji. Jen jsem se teď zaseknul na notifyicon. Vypisuji údaje s XML, ale když jsem přešel dofáze notifyicon, tak se furt točim vkruhu. Dělal jsem to podle návodu na internetu a kterýkoli jiný návod co najdu mě utvrzuje, že mám vše ok. Našla by se tady nějaká dobrá duše co by se mi podívala do kodu třeba prostřednictvím team viewer? Vypsal by sem zde kod, ale nikde mi to chybu nevypisuje. Jen to nedělá co chci. Děkuju moc za jakoukoli pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #2
-
0
-

Nevím zda postačí tento útržek kodu, ale snad to někomu něco řekne. 

namespace hlidac
{
    public class XMLReader
    {
        public static void Vypis()
        {
            XmlReader lReader = new XmlTextReader("D:/hlidac.xml");
            try
            {
                while(lReader.Read())
                {
                    switch(lReader.NodeType)
                    {
                        //zajima nas pouze start elementu
                        case XmlNodeType.Element :
                            //pokud je jmeno elementu info a element ma nejake atributy
                            if (lReader.Name.Equals("info") && lReader.HasAttributes)
                            {
                                //vypiseme atributy
                                Console.WriteLine("Jméno: {0}", lReader["jmeno"]);
                                Console.WriteLine("Příjmení: {0}", lReader["prijmeni"]);
                                Console.WriteLine("Pozice: {0}", lReader["pozice"]);
                                Console.WriteLine();
                            }
                        break;
                    }
                }
            }
            finally
            {
                lReader.Close();
            }
        }
    }
}


Tohle potřebuji aby se vypsalo do notifyicon a ne do konzole. Ví někdo prosím jak toho dosáhnout? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 speedfree
Nedělám sice v tomto jazyku, ale z logiky věci, proč by příkaz Console.WriteLine měl psát jinam než do konzoly? Notifyicon je snad nějaký objekt, kterému se předávají údaje k zobrazení odpovídajícími metodami...
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #4
-
0
-

#3 JoDiK
Píšeš to dobře. To je mi jasný, ale mám to takhle protože nevím čím to nahradit aby sem to potom mohl dát do notifyicon. Takhle to vypisuje alespon v dosovem okně :-)

Ale moc ti děkuju. Už jsem si myslel, že si tu budu psát jen se sebou

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 speedfree
A zkusil jsi do Google zadat "notifyicon .net example"?

Hned na prvním odkazu:

http://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/system.windows.forms.notifyicon%28v=vs.110%29.aspx

máš vše vysvětleno i s příkazem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #6
-
0
-

Na google jsem prošel kde co. Samozřejmě i tento kod jsem studoval, ale jsem nováček a nedokážu to zakomponovat. Já nejsem lenoch. Naopak, ale neumím to udělat. Zkoušel jsem všechny možné variace, ale prostě mi něco utíká. Doopravdy potřebuju spíš někoho pokud možno prostřednictvím TeamViewer aby mi stím pomohl. Nejde mi o to aby to za mě někdo udělal spíš aby sem to přímo viděl jak to upravuje a zároveň se naučil něco nového.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #7
-
0
-

Jestli máš čas, chut a teamviewer, tak ti rad pošlu heslo a třeba to spolu rozjedem :-)

Když se to podaří, tak ti hotový kod pokud budeš chtít pošlu na mail pro strýčka příhodu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #8
-
0
-

taky jsem zkoušel tohle 

								Form.WriteLine("Jméno: {0}", lReader["jmeno"]);
								Form.WriteLine("Příjmení: {0}", lReader["prijmeni"]);
								Form.WriteLine("Pozice: {0}", lReader["pozice"]);
								Form.WriteLine();


Výsledek byl ten, že se mi to vypsalo stejně v dosovém okně. Což mi hlava nebere. Vypsalo to jen chybové hlášky, ale i tak to udělalo " co má "

Chyba:

1    'System.Windows.Forms.Form' does not contain a definition for 'WriteLine'    C:\Users\Jirka\Desktop\Hlídací pes\XMLReader.cs    24    14    Dog

To samé se opakuje do 4

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
27. 11. 2013   #9
-
0
-

Ty v tom příkladu, na který tě odkázal JoDiK, někde vidíš WriteLine ?

notifyIcon1.Text = "Form1 (NotifyIcon example)";
notifyIcon1.Visible = true;
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #10
-
0
-

Upřímně je ten kod chaotický. Tedy je krásně čistý, ale pro mě je zatím ještě chaotický. Prosím tedy pokud můžete a chcete: TeamViewer

ID: 562 923 402

Heslo: 7560

Moc děkuji předem. Vím, že to pro zkušeného je banalita i jsem četl, že to co chci udělat není nijak složitý, ale já tam vědu prostě vidím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #11
-
0
-

Upravil jsem to na tohle: 

namespace hlidac
{
	public class XMLReader
	{
		public static void Vypis()
		{
			XmlReader lReader = new XmlTextReader("D:/hlidac.xml");
			try
			{
				while(lReader.Read())
				{
					switch(lReader.NodeType)
					{
						//zajima nas pouze start elementu
						case XmlNodeType.Element :
							//pokud je jmeno elementu info a element ma nejake atributy
							if (lReader.Name.Equals("info") && lReader.HasAttributes)
							{
								//vypiseme atributy

                                notifyIcon1.Text = ("Pozice: {0}", lReader["pozice"]);
                                notifyIcon1.Visible = true;
							}
						break;
					}
				}
			}
			finally
			{
				lReader.Close();
			}
		}
	}
}

Chyby:

Error    1    Invalid expression term ','    C:\Users\Jirka\Desktop\Hlídací pes\XMLReader.cs    26    66    Dog

Error    2    ) expected    C:\Users\Jirka\Desktop\Hlídací pes\XMLReader.cs    26    66    Dog

Error    3    ; expected    C:\Users\Jirka\Desktop\Hlídací pes\XMLReader.cs    26    68    Dog

Error    4    Invalid expression term ')'    C:\Users\Jirka\Desktop\Hlídací pes\XMLReader.cs    26    85    Dog

Error    5    ; expected    C:\Users\Jirka\Desktop\Hlídací pes\XMLReader.cs    26    85    Dog

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #12
-
0
-

prosíííím, je tu někdo kdo pomůže?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
27. 11. 2013   #13
-
0
-

   

notifyIcon1.Text = string.Format("Pozice: {0}", lReader["pozice"]);
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #14
-
0
-

Pořád se spouští dos okno. Je tam něco špatně. Nevypisuje chybu, ale jsem pořád na začátku jen ted v dos okně nemám nic. Prosím TeamViewer:

Id: 562 923 402

Heslo: 8776

Moc prosím. Ono to nebude jen o tom jednom souboru. Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 11. 2013   #15
-
0
-

#14 speedfree

Upřímně? Vzal sis jako začátečník velké sousto. Zkus po menších kouscích, co kdyby sis nejdřív udělal jasno v tom, co to je konzolová aplikace a jaké rozdíly jsou u aplikace využívající GUI operačního systému?

Co kdybys třeba vzal ten jednoduchý příklad na notifyicon a zkusil ho prozkoumat a pochopit jak funguje (zahlídl jsem i na youtube podrobný slovně okomentovaný popis - anglicky), než to začneš patlat dohromady?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #16
-
0
-

#15 JoDiK
rada je to dobrá. Já to potřebuju pro své účely. Samozřejmě, že se net jazyk chci naučit, ale nejdřív chci tohle udělat. Vím, že to dělám obráceně, ale slíbil jsem si, že to ke svím stránkám udělám před spuštěním. Stránky mám hotové, ale tohle mi tam chybí. Jinak máte 100% pravdu a nejde než souhlasit, ale to můj současný problém neřeší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #17
-
0
-

Mám čekat, že mi někdo pomůže? Já jen, že půlku dne zabíjím dobrou radou a sledováním Team Viewru

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #18
-
0
-

Proč mi někdo alespoň kloubně neporadí. Přece nezačnu úplně odzačátku zkoumat jak se delaji ikony a podobně, když to vše mám jen to spárovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 11. 2013   #19
-
0
-

#18 speedfree
No ono to asi nebude na pětiminutovou radu, tak se nediv, že se nikdo nehrne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
27. 11. 2013   #20
-
0
-

Proto jsem vložil spojení na team viewer. Vím, že to není žádná sranda. Když by byla, tak si troufnu říct, že to mám už hotové :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 11. 2013   #21
-
0
-

Tak to zkus udělat obráceně, vytvoř aplikaci dle odkazku, co ti dal JoDiK a do něj přidej ten tvůj výpis z XML.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 11. 2013   #22
-
0
-

Udělal jsem si notifyicon a ted potřebuju tam dodat ty informace. Pořád se točím vkruhu. To se tady vážně nenajde nikdo kdo mě stoho kruhu vytáhne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
speedfree
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 11. 2013   #23
-
0
-

Zase super rada? Tyto stránky jsou užítečný asi jako prohlížeč IE. Prosím vymažte toto vlákno. Nikomu to nic nedá. Na jakpsatweb.cz se to úspěšně řeší. Tady mě to stálo nervy a čas. Rady, které dokážu dát taky vážně nepotřebuju. Nikdo tu nenapsal nic co by sem nevěděl a to je smutný, když teprv začínám :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Nefunguje IF? — založil RemykCzech

Enum - nefunguje — založil IDKFA

Proč to nefunguje — založil Radim Krsička

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý