Ahoj, jak se jmenuješ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ahoj, jak se jmenuješ – C / C++ – Fórum – Programujte.comAhoj, jak se jmenuješ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kuře
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak mohu uložit celou větu do proměnné. Zkoušel jsem to přes String, ale nějak mi to nebralo, i přesto, že jsem si zaincludoval knihovnu sting.h .. prostě to kde mam char, bych potřeboval, abych fungovalo, že napíšu např. jméno Lukáš.

#include<stdio.h>

int main (){
char jmeno[5],nalada[5],procsemamblbe[5];

printf("Ahoj, jak se jmenujes ?");
scanf("%c",&jmeno);
printf("Ahoj %c , ja jsem tvuj pocitac \nJak se mas? ",jmeno);
scanf("%c",&nalada);

if(nalada=="dobre"){
printf("To jsem rad");
}else{
if(nalada=="blbe"){
printf("Jak to ?");
scanf("%c",&procsemamblbe);
printf("Aha, to me mrzi");
}else{
printf("Co to placas? ");
}
}

getchar();
getchar();
return 0;
}

a dále bych potřeboval vědět proč mi program po zadání 'd' jako dobre (používal jsem char a přepsal jsem vše na počátení písmena onoho slova) spadne, i po zadání čekoholiv jiného v kroku JAK SE MÁŠ ? ... Můžete mi prosím někdo pomoci? jsem začátečník

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
26. 11. 2013   #2
-
0
-

%c je jeden znak

C retezce se nedaji porovnavat pomoci ==, char neco[] je jen pole a  neco je pointer... srovnavaji se pak pointery kde v pameti se nachazi neco a retezec (coz se vetsinou nemuze rovnat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kuře
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 11. 2013   #3
-
0
-

Vím že %c mě odkazuje na char, na znak, ale jak bych to měl teda napsat, aby to fungovalo? Jde to vůbec v IF tedy ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
26. 11. 2013   #4
-
0
-

jiste ze to jde, i header file string.h na to tam mas... (a vse je to v nem)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kuře
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 11. 2013   #5
-
0
-

Já jsem opravdu amatér, takže nevim jak mam zadat do stingu.. #include<sting.h> a pak sting jmeno, nalada atd.. ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
26. 11. 2013   #6
-
0
-

string ne sting... sou na to veci jako strcmp... viz google

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Ahoj Peter — založil michall

Ahoj světe — založil antiku

Ahoj svete — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý