Služba Windows - spuštění s parametrem? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Služba Windows - spuštění s parametrem? – C / C++ – Fórum – Programujte.comSlužba Windows - spuštění s parametrem? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlucheucho+10
Posthunter
27. 11. 2013   #1
-
0
-

ahoj,

potřebuji aby bylo automaticky spuštěno několik instancí služby tak, aby každá si načetla svoje vlastní nastavení. Nejsem si jistý, zda lze v takovém případě dát jako parametr třeba jméno ini souboru ze kterého si instance načte své nastavení (to jsem používal u aplikací). Nebo je vhodné jiné řešení?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Reklama
Reklama
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
27. 11. 2013   #2
-
0
-

Můžeš mít jeden .bat soubor, který bude spouštěn dané instance s různými parametry, které budou odkazovat na .ini.

Nebo prostě system()

způsobů je více

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
hlucheucho+10
Posthunter
27. 11. 2013   #3
-
0
-

Buď jsem natvrdlej, nebo jsi to napsal nesrozumitelně. Zkus to jinými slovy. Děkuji :)

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 11. 2013   #4
-
0
-

Pokud na spouštění služby používáš sc.exe, tak předávané parametry se píšou do binpath (pozor na tu fintu s mezerou).

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
hlucheucho+10
Posthunter
29. 11. 2013   #5
-
0
-

Pro instalaci služby používám Spustit z nabídky Start, kde zadám fullpath exe souboru následovanou parametrem /INSTALL, tak je to uvedeno v nápovědě C++ Builderu. Jednoduché a funkční, nebylo třeba hledat jinou cestu.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
29. 11. 2013   #6
-
0
-

http://stackoverflow.com/questions/612587/is-it-possible-to-install-multiple-instances-of-the-same-delphi-service-applicat

Je to sice v Delphi, ale pro C++ Builder jsou Delphi řešení použitelná. Zajímavá je i myšlenka vytvořit vícevláknovou službu, kde každé běžící vlákno představuje jednu instanci. Hlavní vlákno si z konfiguračního souboru načte počet instancí a jejich nastavení a podle toho instance vytvoří.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
29. 11. 2013   #7
-
0
-

Uvedené řešení je nefunkční, služba nejde spustit a po odinstalovaní je nutný reset. Asi se přikloním k druhému řešení s vícevláknovou službou.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 115 hostů

Podobná vlákna

Systémová služba — založil machis

Sluzba WIN — založil Misiak

Služba - logování vyjímek — založil hlucheucho

GetIp() (sluzba tcp) — založil I.

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý