Kompilator a cele prostredi – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kompilator a cele prostredi – C / C++ – Fórum – Programujte.comKompilator a cele prostredi – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Majkee0
Newbie
14. 1. 2007   #1
-
0
-

Vyuzivam Dev-cpp,ale chtel sem zkusit od M$ Visual c++ tak sem si tedy stahl a zaregistroval M$ Visual C++ 2005 Expres edition...o co je expres edice ochuzena?A jaky prostredi od M$ by ste mi doporucili pro konzolove a pro jine knihovny kodeni.Nemusi to byt free prostredi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
14. 1. 2007   #2
-
0
-

express je ochuzeno o MFC, ATL a resource editor, bla bla (viz. msdn)
takze na konsole uplne dostacujici

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Majkee0
Newbie
14. 1. 2007   #3
-
0
-

A pro jiny knihovny?SDL,OpenGL atd.?Co treba M$ Visual C++ 6.0?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
14. 1. 2007   #4
-
0
-

Majkee píše:#
# A pro jiny knihovny?SDL,OpenGL atd.?


Se daj snad doinstalovat/dokopírovat, tak jako SDKáčka ne?

Majkee píše:#
# Co treba M$ Visual C++ 6.0?


To je starší nonfree verze, ale není tak odrbaná a myslím, že s ní stále víc pracuje než 2005 kama.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
zacatecnik0
Super člen
14. 1. 2007   #5
-
0
-

ano ja a Jiri V. stale pracujeme v 6.0 ;-)
I kdyz premejslim jestli se mohu polozit do jedne vety k Jirimu V. :ms_0065:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Majkee0
Newbie
14. 1. 2007   #6
-
0
-

Nejnovejsi verze je 7.0 nebo nejaka jina?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
14. 1. 2007   #7
-
0
-

6.0 == rok vyroby 1998
7.0 == 2003
8. 0 == 2005

takhle to ej alespon ulozene v me hlave...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Majkee0
Newbie
15. 1. 2007   #8
-
0
-

jj dikec

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
15. 1. 2007   #9
-
0
-

ja pouzivam 2005.
mam 17, kym sa dostanem niekde do firmy na 6.0 sa zabudne :D
+ si myslim ze pre zacinajucich je 2005 lepsia. Zoznamia sa s novým prostredim.
A to, že Jiri V. programujte v 6.0 je sila zvyku a možno aj tým že sa mu nechce trapiť s problemami prechodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zacatecnik0
Super člen
15. 1. 2007   #10
-
0
-

nee on tvrdi ze neni duvod prechazet ;-)
a ja razim totez, naopak na mem 1200Cleronu je to spis problem Visualko2005 ma na me PC moc velke naroky :(

a s tim ze vsichni budou mit 2005 bych si tak nebyl jist preci jen ta cena 2005 neni nejmensi ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
15. 1. 2007   #11
-
0
-

Ja kodim vo VIMku, preklad si robim pomocou Makefile a ladim pomocou GDB.. toto sa nezmenilo uz dobrych par rokov ;) Prostredie je len prostredie.Ak vies ako sa linkuje kompiluje atd.. ako funguje build proces tak je jedno ci budes pouzivat VC++ 6.0 ci 2005 Express.. vsetko si najdes intuitivne..

Ja by som si s tym nelamal hlavu ze Express je novsi atd.Kod je stale ten isty.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
miguel0
Newbie
22. 1. 2007   #12
-
0
-

Jsem úplný začátečník v C++,zatím jedu podle publikace c++ za 21 dní.Chci se zeptat,zdali je to dobrá volba a zkouším to v prostředí Visual c++6.0.CD disk byl součástí publikace,Je možno s pomocí takto získaného software vytvářet prográmkky pro svou vlastní potřebu nebo musím koupit plnou verzi-popř.kolik stojí.Jsou i třeba jiné publikace,které mám využívat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
22. 1. 2007   #13
-
0
-

To miguel: Myslím, že C++ za 21 dní je dobrá, ačkoliv Mistrovství v C++ zřejmě nic nepřekoná (momentálně). Pro svou vlastní potřebu je samozřejmě můžeš psát, ale nikde nepublikovat. No, myslím, že by ses nedoplatil, za originální verzi M$ Visualu platíš v řádech deseti tisíců (žádný flame, nevím přesně:)).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
miguel0
Newbie
23. 1. 2007   #14
-
0
-

Já mám ale menší problém,možná je to úplná hloupost,ale když si nějaký program dopíšu,můžu ho spustit přes CTRL+F5,ale když ho spouštím přes klasický exe-soubor,tak to nefunguje a hodí mi to nějakou záhadnou hlášku.tak co s tím?A taky bych se rád přihlásil do zdejšího kurzu,ale nevím,jek získat první úkol.Díky miguel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
23. 1. 2007   #15
-
0
-

A ta hlaska je aka?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
miguel0
Newbie
23. 1. 2007   #16
-
0
-

The terms of the end User Licence Agreement for Visual C++ Introductory Edition do not permit redistribution of executables zou create with this product

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
23. 1. 2007   #17
-
0
-

No ved to nieje nezmyselna hlaska ;) Ta hlaska dava zmysel az az ;) Ide o to ze pouzivas ako by som to povedal demo verziu Visual C++ :) ktora ti nedovoli vytvorit exe ;) POri sa po VC++ express alebo po Dev-cpp

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Majkee0
Newbie
23. 1. 2007   #18
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
miguel0
Newbie
23. 1. 2007   #19
-
0
-

Dík za radu aještě jak se dostat k úkolů z tohoto kurzu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pinkava Pavel0
Stálý člen
23. 1. 2007   #20
-
0
-

No, osobně dávám přednost alternativnímu prostředí, ve win používám Dev-Cpp a v nuxech co me napadne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
miguel0
Newbie
23. 1. 2007   #21
-
0
-

1)existuje někde nějaká příručka nebo alespon základní návod na práci v dev-cpp,at pořád neobjevuju Ameriku
2)jak se dostat k úkolům z tohoto internetového kurzu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
23. 1. 2007   #22
-
0
-

2)jak se dostat k úkolům z tohoto internetového kurzu


musíš se zaregistrovat a pak na hlavní stránce klikneš napravo v menu na výpis úkolu, vybereš kategorii a prohlížíš...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Peter D.0
Expert
24. 1. 2007   #23
-
0
-

2miguel: Potrebuješ vediet:
- zostavovanie programu
- prilinkovanie lib súborov
- vytváranie a pridávanie nových súborov do projektu .cpp a .h
- krokovanie programu s výpisom hodnôt premenných
- hľadanie a prepisovanie slov a fráz
...
nič ďalšie ma nenapadá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
kirby0
Duch
24. 1. 2007   #24
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
miguel0
Newbie
24. 1. 2007   #25
-
0
-

Td jsem zavalenej informacema,ale např.v publikaci c++ za 21 dní je vyloženě polopaticky napsán postup,jak vůbec založit projekt,přidat c++ source file a alespon mohu něco dělat.ale problém je v tom,že u těchto 2 základních kroků je pokaždé výběr z několika možností a vůbec nevím,k čemu ty ostatní možnosti jsou.Schválně jsem si na to pořídil manuál na Visual C++ 6.0,ale příliš detailně to není vysvětleno ani tam.tak nevím,jestli mi chybí nějaký širší rozhled,nebo si mám doplnit vědomosti ještě před samotným programováním,mě osobně ta publikace připadá pro začátečníka docela obtížná.Co mě poradíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
miguel0
Newbie
24. 1. 2007   #26
-
0
-

jestli máte někdo po ruce knihu C++ za 21 dní,pořeboval bych trošku poradit.
Výpis 3.7.Ukázka výčtových konstant - připadá mi poněkud nelogické,pokud se proměnná dnes dává dohromady s výčtovou konstantou Dny

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
24. 1. 2007   #27
-
0
-

To miguel: Dny jsou vlastně jakási třída (ještě jsi k nim nedošel, předpokládám) a Dnes je objekt této třídy, takže je to zcela logické :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
miguel0
Newbie
27. 1. 2007   #28
-
0
-

Dá se někde získat nějaká dokumentace k prostředí dev- c++.Dělat to pořád systémem pokus omyl,to mě teda moc nebaví

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
27. 1. 2007   #29
-
0
-

co delas pokusem a omylem ? programovani ? tak to nedelej jednoduche

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
miguel0
Newbie
27. 1. 2007   #30
-
0
-

ne programování,ale vůbec ovládání kompilatoru,tzn jak vytvořit projekt a třeba si kněmu jenom přihrát nějaký soubor a podobné šachy,prostě abych celeé púrostředí pochopil

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
miguel0
Newbie
27. 1. 2007   #31
-
0
-

V prostředí dev c++ mi nejde zkompilovat soubor,hlásí mi to pořád 1 chybu,která je popsána asi na 6 řádcích,ale vůbec tomu nerozumím,co je tam vlastně špatněxe -D__DEBUG__ -c Projekt51 -o Projekt51.o -I"C:/Dev-Cpp/lib/gcc/mingw32/3.4.2/include" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2/backward" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2/mingw32" -I"C:/Dev-Cpp/include/c++/3.4.2" -I"C:/Dev-Cpp/include" -ansi -traditional-cpp -g3 -fmessage-length=0

g++.exe: Projekt51: linker input file unused because linking not done

g++.exe -D__DEBUG__ Projekt51.o -o "Projekt51.exe" -L"C:/Dev-Cpp/lib" -lobjc -g3 -fmessage-length=0

g++.exe: Projekt51.o: No such file or directory

make.exe: *** [Projekt51.exe] Error 1

Provádění ukončeno
Zkusíte to někdo rozluštit? diky,jinak jsem pěkně v háji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
27. 1. 2007   #32
-
0
-

buh vi co s tim provadis. bejt tebou tak zalozim novy projekt, a zkusim to znovu buildnout. napis slovne co kde a jak mackas a zdrojovy kod co pises. popr. to cely nafota hod sem linky obrazku ktery das na : imageshack.us
a pak ti snad nekdo poradi, alespon teda ja tudle chybu neznam ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
miguel0
Newbie
28. 1. 2007   #33
-
0
-

Postup při zakládání nového projektu je předpokládám stejný jako ve Visual C++6.0
1)Nový projekt - vyberu Console Aplication
2)Tento projekt nějak pojmenuju a zatrhnu C++ projekt - potud doufám O.K.
3)Create New Projekt - výberu adresář,kam chci projekt uložit a ulužím s příponou *dev.
4)A ted už tam mám připojený nějaký soubor main.cpp,který jsem tam vůbec nedával - tak nevím,jestli tam k něčemu vůbec je
5)Mám ho dát pryč? a jak ted vůbec začít psát nějaký svůj zdrojový program a jak ho připojit do projektu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
miguel0
Newbie
29. 1. 2007   #34
-
0
-

Nevíte.kde lze nalézt,stáhnout nebo sehnat nějaký manuál na dev c++?Na internetu nemohu nic nalézt...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
29. 1. 2007   #35
-
0
-

na co chces ten manual ?????????? to je jako manual na windows programy ve startu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Pavel Tobiáš0
Super člen
30. 1. 2007   #36
-
0
-

Hej, neví někdo jak mám nainstalovat knih. GTK do Dev-C++ ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
miguel0
Newbie
31. 1. 2007   #37
-
0
-

můžu se zeptat,co znamená ten magický příkaz cin.get?A proč ho tam mám napsat dvakrát.Jednou by to nestačilo.Kde můžu najít nějakou definici?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majkee0
Newbie
31. 1. 2007   #38
-
0
-

Colpik :
Normal pres pkg to zvladnes ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
miguel0
Newbie
1. 2. 2007   #39
-
0
-

Nešlo by to rozvést trošku detailně,já se vtěch zkratkách(pkg) ještě moc nevyznám

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majkee0
Newbie
1. 2. 2007   #40
-
0
-

pkg = package (Dev-c++ ma Package tool = balickovaci soft) tkery umoznuje lehce do devka importovat nove knihovny

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Kompilátor lazaruse — založil kardon

Dfm kompilátor — založil bortak

Kompilátor a dekompiler — založil dragon124

Linux-kompilator — založil Tom@sQo

Kompilator pre C++ — založil kotlas6667

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý