Oop notice – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Oop notice – PHP – Fórum – Programujte.comOop notice – PHP – Fórum – Programujte.com

 

tribalcz0
Super člen
29. 11. 2013   #1
-
0
-

ahoj učím se OOP a zajímal by význam hlášky  

 Notice: Use of undefined constant Karel - assumed 'Karel' in C:\wamp\www\oop\index.php on line 18


jedná se o něco jako jako nevužitou proměnnou nebo o co????

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
29. 11. 2013   #2
-
0
-

jedná se o něco jako jako nevužitou proměnnou nebo o co????

Ne, jedná se o nedefinovanou konstantu, jak to hlášení napovídá... Pravděpodobně jsi nechtěl použít konstantu, ale napsal jsi něco, co se tak jeví. Třeba $pole[Karel], místo $pole['Karel'].

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
tribalcz0
Super člen
29. 11. 2013   #3
-
0
-

jo už to vidí díky ještě mám jeden prblém u constructoru  

public function __construct($jmeno, $prijmeni, $vek) 
    {
        $this->jmeno = $jmeno;
        $this->prijmeni = $prijmeni;
        $this->vek = $vek;
    }

tato cast se jevi ze je ok ale jakmile ji volam 

if(isset($_POST['go'])) {
                if(is_numeric($_POST['age'])) {                    
                    $jan = new Clovek($_POST['name'] .','. $_POST['surname'] .','. $_POST['age']);
                    $jan->pozdrav();                    
                } else {
                    echo('Zadaná hodnota musí být číslo');
                }
            }


tak mi to vypise toto  

 Warning: Missing argument 2 for Clovek::__construct(), called in C:\wamp\www\oop\index.php on line 19 and defined in C:\wamp\www\oop\Tridy\Clovek.php on line 15

Warning: Missing argument 3 for Clovek::__construct(), called in C:\wamp\www\oop\index.php on line 19 and defined in C:\wamp\www\oop\Tridy\Clovek.php on line 15

ale pokud napisu 

$osoba= new Clovek('Karel', 'Novák', 30);

tak je to v pohode

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 11. 2013   #4
-
0
-

"Missing argument 2" "3"
http://translate.google.com -> Chybějící argument
Co ti na tom neni jako jasne? Funkce ma 3 argumenty, kdyz 2 z nich nezadas, vypise se tato hlaska.

$jan = new Clovek($_POST['name'] .','. $_POST['surname'] .','. $_POST['age']);
To muzes napsat take jako:
$str = $_POST['name'] .','. $_POST['surname'] .','. $_POST['age'];
echo $str;
$jan = new Clovek($str); // coz je jeden argument a dalsi 2 tam nejsou.

Kdezto tvuj druhy priklad...
$osoba= new Clovek('Karel', 'Novák', 30);
To muzes taky napsat jako:
$str1 = 'Karel';
$str2 = 'Novak';
$int1 = 30;
$osoba= new Clovek($str1, $str2, $int1); // 3 argumenty, zadna chyba

Blik? Porad nic? Pouzil jsi spojeni do retezce (stringu) misto oddeleni carkami :)
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
tribalcz0
Super člen
29. 11. 2013   #5
-
0
-

jo to s tema argumentama sem pobral ale nedochzelo mi proc to ty ostatni dva nepobira puvodne sem tam mel totiz chybu mel sem totiz 

$jan = new Clovek($_POST['name'], $_POST['surname']), $_POST['age'];

a diky te blbe umistene zavorce mi to hazelo chybu tak sem to pak pospojoval tema teckama

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý