Pointry ++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pointry ++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comPointry ++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj pomoci pointru v c ++ nejde promena zvisit o 1 klasickzm ++?  protoze:

       int kolo = 5;
       int *p_kolo = 0;
       p_kolo = &kolo;
      *p_kolo = *p_kolo - 1;    //vysledek ok
      *p_kolo --;                    //vysledek nejake strasne cislo
      cout << *p_kolo;

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2013   #2
-
0
-

mam pocit, ze ++ a -- ma vyssi prioritu nez dereference... kdyz to udelas  ++(*p_kolo) nebo --(*p_kolo) tak to musi fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
jj, funguje diky, co se vlasstne stalo ze kolo pred tim bylo 36843....?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2013   #4
-
0
-

no prvni si posunul pointer o jeden integer vedle do nejaky jiny promenny nebo na smeti, co je v ram

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
typ pointru se musi shodovat s typem prom.?...Spise jinak: co kdyz chci udelat p. k promnene jejiz typ neznam?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2013   #6
-
0
-

#5 .
no muzes pouzit void pointer.. pak si ho pretypovat na typ, ktery mas.... ale tady musis davat velice dobrej pozor na pointerovou aritmetiku... tim ze mas pointer na int (int *p ... ) tak tak   p+1  ukazuje na dalsi integer v rade.. to je na vetsinou o 4bajty dal, ale u void pointeru to muze byt jen o jeden bajt (ale tim si nejsem uplne jist)

funguje to stejne jako int pole[10] ..   pole[0] je prvni prvek az po pole[9]  ale jde udelat i   *(pole+0) az *(pole+9) - je to ekvivalentni

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý