Inicializace v tridach – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Inicializace v tridach – C / C++ – Fórum – Programujte.comInicializace v tridach – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
30. 11. 2013   #1
-
0
-

class lol{
               public: blablabla
               private:int a;};

Jak mam dosadit do a hodnotu kdyz k tomu nechci pouzit pristupove fce, pokud mozno bez nutnosti vytvoreni objektu? - neco jako dat v class private: int a = 1, coz se ale nelibi komplikatoru. dik


 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
30. 11. 2013   #2
-
0
-

Jedine to definovat jako statickou promennou (ale bacha, bude pak jedna spolecna promenna pro vsechny objekty tyhle tridy)

Pokud to chces mit samostatne pro kazdy objekt, tak se bez vytvoreni instance proste nemuzes obejit - z principu to nemuze existovat.

Na inicializaci se pak pouzivaji konstruktory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
30. 11. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
jak to mam napst(myslim pomoci staticke promene)?

na netu nemuzu nic najit, prosim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
KIIV+42
God of flame
30. 11. 2013   #4
-
0
-

   

#include <iostream>

class lol {
  public:
    static void print() {
      std::cout << a << std::endl;
    }
  private:
    static int a;
};

int lol::a = 100; // staticka promenna musi mit nekde svoji definici - chova se jako extern


int main() {
  lol::print();
  // std::cout << lol::a << std::endl; // neprojde, a je private
  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 196 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý