Aplikace na zpracování dat z COM portu a tvoření makra – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aplikace na zpracování dat z COM portu a tvoření makra – C / C++ – Fórum – Programujte.comAplikace na zpracování dat z COM portu a tvoření makra – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

CCNP0
Duch
30. 11. 2013   #1
-
0
-

Ahoj všinchni,
postavil jsem si řadící páku k PC ve které je Mikroprocesor PICAXE-08M2 na zpracovává polohy řadičky podle které pak po COM portu vysílá v ASCII čísla od 0 do 7 (není problém předělat), toto udělat nebyl skoro žádný problém, programovací jazyk BASIC zvládám dobře, pak jsem ale narazil když jsem zjistil že program který jsem chtěl v počítači na zpracování dat z COM potru použít (Girder) nedokáže ve hře zmáčknout klávesu aby to zařadilo rychlost, a také měl velký problém se stop bitem (úbec ho neregistroval a při rychlém přeřazování příjmal půlku dat jedné rychlosti a půlku druhé). Proto bych chtěl udělat vlasní program který bude číst COM port a podle dat na něm bude mačkat buďto klávesy nebo vytvoří vlastní jako to dělají npř. gamepady, volanty atd. Podle návodů na internetu se mi povedlo udělat neco jako program ale zatím to umí jen vyhledat COM port v PC a dát ho do výběrového formuláře, dál jsem se nedostal a vůbec nevím jak dál.

Proto prosím jestli by mi s tím někdo pomohl nebo odkázal někam kde bych mohl zjistit jak na to. Nebo jestli by to nebylo lepší udělat v jiném jazyce nebo jen v CMD.

Připojen obrázek.


↑ Takto to zatím vypadá (vytvořeno v Microsoft Visual Studio 2010 C++)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.249.–
30. 11. 2013   #2
-
0
-

Komunikaci přes COM si můžeš sám napsat pomocí CreateFile, WriteFile... Jednodušší je použít něco hotového. Mě se osvědčila Tserial Event. U ovládané aplikace záleží na jejím API. Pokud žádné nemá, nezbývá než simulovat mačkání tlačítek.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
CCNP0
Duch
7. 12. 2013   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Právě že mě na tom dost trápí to simulování tlačítek o tom čtení com portu a příkazech CreateFile a WriteFile jsem četl pár návodů ale nefungovalo mi to, ale určitě bude velkej problém v tom že v C++ úbec neumim a nevim kde mam začít :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.249.–
Seph
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
7. 12. 2013   #4
-
0
-

V tom že C++ neumíš není problém, neřešíš problém jazyka ale API ... jazyk není nic těžkého. Nastuduj winAPI a nebo MFC. Přesně tydle problémi vznikaj když začneš programovat něco, na co nemáš nastudovaný potřebný API.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
CCNP0
Duch
14. 12. 2013   #5
-
0
-

#4 Seph
Tak jsem studoval to winAPI tady na těchto stránkách http://www.builder.cz/rubriky/c/c--/ucime-se-win-api-motivacni-uvod-155994cz projel jsem to úplně celý trvalo mi to docela dlouho protože do toho mam i školu ale nic moc důležitýho mi to nedalo, nevím jestli to byl článek zrovna k mému problému ale už vím na co to API je. Ten problém že neumím jazyk sem trošku pořešil tím článkem a navíc od konce ledna se budem ve škole učit programování v C++ (sice věci jako je kalkulačka, generátor čísel atd. v CMD ale doufám že se naučim tu hlavní syntaxi C++.

Zajímalo by mě jestli jsem pochopil správně to co vysvětlujou v tom článku v díle "začínáme" jak vysvětlujou to s tím skenem zpráv v počítači tak když budu chtít aby to mačkalo ty klávesy tak si budu muset zjistit jaká tak klávesa má ten text npř. myš "WM_LBUTTONDOWN" a to zadat do toho programu kde když se splní určitá podmíňka tak to vykoná npř. to WM_LBUTTONDOWN a pak WM_LBUTTONUP? Nešlo by také třeba udělat si toto vlastní npř. WM_FIRSTGEAR?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.249.–
blackman.ce0
Newbie
15. 12. 2013   #6
-
0
-

Tady je dobrej tutorial na emulaci klávesnice a myši :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.205.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý