Proč se VBR zapisuje do 7C00h? – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Proč se VBR zapisuje do 7C00h? – Assembler – Fórum – Programujte.comProč se VBR zapisuje do 7C00h? – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
2. 12. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,
ať dělám cokoliv, nenacházím odpověď na otázku - proč VBR nezačíná od prvního volného sektoru? Co je vůbec na 0 - VBR tedy ne - když je v 7C00h - ne? Ale už po prvních 512 byte RAM lze umístit programy...

Děkuji za vysvětlení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.161.–
Reklama
Reklama
Řešení
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
2. 12. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Historický pozůstatek, poslední 1 KiB z 32 KiB. Na 0:0 je Interrupt Vector Table.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
2. 12. 2013   #3
-
0
-

#2 z
Takže se prostor mezi tabulkou přerušení a VBR nevyužívá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.161.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
2. 12. 2013   #4
-
0
-

Je k dispozici operačnímu systému.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
2. 12. 2013   #5
-
0
-

#4 z
Já to myslel tak, jestli je to volné pro programy. (Pro zásobník/...) OK, pro OS - díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.161.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
2. 12. 2013   #6
-
0
-

OS jako cokoliv, co běží po BIOSu. Pokud je to typický OS, který spouští další uživatelské programy, kterým poskytuje služby a nemá tam žádná vlastní data (nebo na to program kašle, jako některé programy pro MS-DOS), tak tu paměť mohou využívat i ty programy.

A za IVT jsou teda ještě data BIOSu, dál už je to asi volné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
2. 12. 2013   #7
-
0
-

#6 z
Jak jsem psal - 32. segment je už volný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.161.–
Sefiros0
Návštěvník
28. 12. 2013   #8
-
0
-

http://wiki.osdev.org/Memory_Map_(x86) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 206 hostů

Podobná vlákna

Nekorektní VBR — založil Matěj Andrle

Proč to padá ? — založil Lukáš Vašek

Proč to nefunguje — založil Radim Krsička

Proc to nejede — založil roman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý