Předání proměnné z php do html – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předání proměnné z php do html – PHP – Fórum – Programujte.comPředání proměnné z php do html – PHP – Fórum – Programujte.com

 

drnec8
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
2. 12. 2013   #1
-
0
-

zdravim vsechny,

potreboval bych poradit jak si predat nejakou promennou z php scriptu do html stranky. Nejdriv jsem na strance formulare ze ktereho metodou POST odeslu data do php scriptu:

<?php
  $uzivatelske_jmeno = $_POST["uzivatelske_jmeno"];
  $heslo = $_POST["heslo"];
  $potvrzeni_hesla = $_POST["potvrzeni_hesla"];
  $jmeno = $_POST["jmeno"];
  $email = $_POST["email"];
  $organizace = $_POST["organizace"];
  $message;
  
    
  $db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=web;charset=utf8', 'root', '');
  if (!$db) {
     //echo "Nepodařilo se připojit k databázi";
     exit;
  }else{ 
    $insert_query = "INSERT INTO sp_uzivatele(nick, heslo, jmeno, email, organizace) VALUES ('$uzivatelske_jmeno','$heslo','$jmeno','$email','$organizace')";
  
    $result = $db->exec($insert_query);
    //echo "uzivatel uspesne zaregistrovan!";
    $message = "zaregistrovan";
  }
  $message = "zaregistrovan";
  header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
  header("Location: ../formular_prihlaseni.html?message");
  header("Connection: close");
?>

jak je videt tak se po provedeni vsech prikazu hned okdazuju na jinou stranku (formular_prihlasehtmlni.) v URL se zaroven snazim si predat promenou "MESSAGE" kterou bych potreboval vypsat na jiz zmineny strance "formular_prihlasehtmlni": 

  ...
  <p>zprava: <?php echo $_GET["message"]; ?></p>
  ...

bohuzel mi to ale nefacha a za boha nemuzu prijit na to proc! :(

PS: prosim neodpovidejte odkazama na nejakou dokumentaci...to uz sem skousel!!

thx!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.116.–
Kowalsky950
Stálý člen
2. 12. 2013   #2
-
0
-

proměnné předávané v URL mají tvar klíč=hodnota, takže nemáš zadaný klíč. Musíáš tedy změnit přesměrování.

Jako druhou věc nevím jak máš nastavený server, ale obvykle stránky s koncovkou .html PHP nezpracovává, proto se ti tam zobrazí asi jen text.

Třetí věc je že vkládáš pouze text "message", nedáváš do URL přesměrování proměnnou $message.
Přesměruj na  

header("Location: stranky/formular_prihlaseni.php?zprava=$message")

1-změn příponu na .php
2-zadej _GET jako klíč=hodnota
3-předej proměnnou message, ne jen text

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
drnec8
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
2. 12. 2013   #3
-
0
-

it works! ;) thx Kovalsky95

jenom abych i pro ostatni uvedl spravne reseni: 

php_registrace_uzivatele.php :

<?php
  $uzivatelske_jmeno = $_POST["uzivatelske_jmeno"];
  $heslo = $_POST["heslo"];
  $potvrzeni_hesla = $_POST["potvrzeni_hesla"];
  $jmeno = $_POST["jmeno"];
  $email = $_POST["email"];
  $organizace = $_POST["organizace"];
  $message;
  
    
  $db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=web;charset=utf8', 'root', '');
  if (!$db) {
     //echo "Nepodařilo se připojit k databázi";
     exit;
  }else{ 
    $insert_query = "INSERT INTO sp_uzivatele(nick, heslo, jmeno, email, organizace) VALUES ('$uzivatelske_jmeno','$heslo','$jmeno','$email','$organizace')";
  
    $result = $db->exec($insert_query);
    //echo "uzivatel uspesne zaregistrovan!";
    $message = "zaregistrovan";
  }
  $message = "zaregistrovan";
  header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
  header("Location: ../formular_prihlaseni.php?message=$message");
  header("Connection: close");
?>

formular_prihlaseni.php : 

<p><?php echo $_GET["message"]; ?></p>
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.116.–
5. 12. 2013   #4
-
0
-

#3 drnec8
Tu hlášku bych si raději předal jiným způsobem, než skrze GET. A když už přes GET, tak jí určitě nevypisuj jen tak přímo

<p><?php echo $_GET["message"]; ?></p>

Zkus si dát do message nějaký javascript - např. 

formular_prihlaseni.php?message=<script>alert("hello world");</script>

Takhle si tam může kdokoli doplnit nějaký mnohem nebezpečnější kód a někomu poslat odkaz...

Na druhou stranu toto není předmětem příspěvku, takže to klidně ignoruj :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.84.143.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý