CorelDRAW mimo pracovní plochu – CorelDRAW – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

CorelDRAW mimo pracovní plochu – CorelDRAW – Fórum – Programujte.comCorelDRAW mimo pracovní plochu – CorelDRAW – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondřej
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
2. 12. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den. Prosím o radu. Mám corelDraw X6 a vždy když nakreslím nějaký obrázek a exportuji ho do .jpg (nebo čehokoliv jiného), tak se mi zobrazuje i to, co je mimo "pracovní plochu"  (prostě ten obdélník na kterém pracuji) Nešlo by prosím nějak nastavit, aby se vše mimo tuto plochu nezobrazovalo? Aby u objektu, který bude do půlky na ploše a zbytek mimo ní, byla vidět pouze část na ploše a nemusel bych ho ořezávat pomocí Power clip atd? Děkuji za případnou radu, moc mi to pomůže. S pozdravem Ondřej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.18.–
Reklama
Reklama
bluenite
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 2. 2014   #2
-
0
-

#1 Ondřej

coreldraw pracuje hlavně s objekty-tj. vektorově ohraničenými tvary. Ne jako třeba photoshop s pixely. Doufám že rozumím dobře tvému dotazu, když chceš exportovat pouze to, co je vidět na pracovní ploše: jde to pomocí výběru. Před exportem do jpg (nebo jiné bitmapy) provedeš výběr toho, co potřebuješ a pak v dialogu exportu zaškrtneš "selected only".

Někdy si také pomůžu fíglem pomocí bílého obdélníku, který kryje část co nepotřebuji.

Nebo ten nechtěný zbytek smažu po exportu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.252.–
Jana
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
9. 3. 2015   #3
-
0
-

Ahoj, pěkně prosím o radu, mám opačný dotaz než autor vlákna, potřebuju do výstupu dostat podklad.
Pracuju v CD x7. První export proběhl dobře - Mám bílý podklad (řekněme papír) A3 na šířku a zakresluji na něm do importované mapy jpg. Mapa (obrázek) nezakrývá celý papír, od okrajů je odsazená, jelikož požadovaný výstup je "jako když je to na papíře", protože nahoře je ještě nadpis a vpravo legenda. Prostě to není od kraje ke kraji. OK, práce hotovo, export do jpg a vypadá to tak, jak má, tj. s bílým okrajem (podkladem, na papíře). Zavírám program.
Po pár hodinách otevírám a vytvářím nový papír, A3 na výšku. Importuju nějaký naskenovaný obrázek.jpg. Opět vytvořím odsazení od okrajů stránky atd. Provádím export do jpg a už při náhledu exportovaného výstupu mi něco nehraje - nevidím ten papír, chybí okraje kolem obrázku, obsah je od kraje ke kraji. PROČ?! Provádím export, otevírám hotový jpg a rvu si vlasy, je to tak, ty okraje, papír, tam fakt nejsou.

Tak kontroluju, za prvé - vrstvy:
Stránka 1:
vodící linky - viditelné, netisknutelné
- Vrstva 1 - rastrový RGB (to je ten importovaný naskenovaný jpg) - viditelná, tisknutelná

Stránka předlohy:
- Vodící linky (všechny stránky) - viditelná, tisknutelná
- Pracovní plocha - viditelná, tisknutelná
- Mřížka dokumentu - neviditelná, netisknutelná

V tomhle problém nevidím.

Za druhé - projíždím možnosti nabídky nahoře - Rozvržení-Pozadí stránky, volím "Spojitý" a měním barvu na černou, ať je to vidět - OK. Změna se provede okamžitě, tzn. kolem obrázku (a pod ním) je černo. Provádím export do jpg. .... a prd! Černý papír tam zase není.

Víte prosím někdo, jak zařídit export podkladu? Děkuji nastokrát!

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
ondrej39+1
Věrný člen
10. 3. 2015   #4
-
0
-

#3 Jana
Corel do rastrových formátů vyexportuje to, co tam dodal uživatel, ne to, co tam dodá program sám. Pokud máš kreslící plochu třeba 30x40 cm a umístíš do ní elementy tak, že nesahají úplně k okrajům, ale chceš, ale výsledný rastrový soubor, třeba tebou zmíněný .jpg, měl velikost 30x40 cm, je třeba do dokumentu úplně dolů pod všechny vrstvy vložit vrstvu novou, obdélník s barvou pozadí, kterou chceš jako pozadí mít (u papíru asi pozadí bílé) a s rozměry celé kreslící plochy, tj. 30x40 cm.

Nicméně vzhledem k tomu, že máš dokument o tebou zmíněné velikosti A3, předpokládám, že ho budeš chtít tisknout, pak doporučuji spíš ukládat třeba do .pdf než do formátu rastrové grafiky.

Jak jsi změnila barvu na černou, tak to změnilo pouze podkladovou barvu programově, třeba se někomu tak lépe pracuje, v noci černá tolik nezatěžuje oči, nicméně to stále není něco, co tam dodal uživatel a proto Corel daný prvek při exportu ignoruje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.207.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

CorelDraw — založil palynko

INštaláacia CorelDraw X3 — založil palynko

CorelDRAW knihy — založil Tomáš Křenek

Míchání barev v CorelDraw 12 — založil Tomáš Erst

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý