Rekurzivní sčítání počtu záznamů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rekurzivní sčítání počtu záznamů – PHP – Fórum – Programujte.comRekurzivní sčítání počtu záznamů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

havlli
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 12. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych radu, našel jsem rekurzivní funkci pro výpočet celkového počtu pod vybraným rodičem(záznam z které jdou další záznamy) záznamů, problém je v tom že z této funkce dostanu pouze počet následných levelů (urovní chceteli), ale v případě že jeden level obsahuje daší záznamy nevím jak přimět funkci a aby je vypsala.

Příklad tabulky. levý atribut - ID_A , pravý atribut - ID_U
ID_A - id nově registrovaného uživatele | ID_U - id uživatele který přivedl nové uživatele
řádek #1 | 10 | | 9 |
řádek #2 | 11 | | 9 |
řádek #3 | 12 | | 11 |
řádek #4 | 13 | | 11 |
řádek #5 | 14 | | 12 |

V případě že se díky uživately s ID 9 někdo registruje přičítá se to k jeho indexu, v případě že se někdo registruje pod uživatelem 11 kterého pozval uživatel 9, uživatel 9 taktéž se přičte k jeho indexu. Vzhledem k tabulce by měl vyjít celkový součet řádků tzv.index = 5 protože uživatel s ID 9 pozval uživatele s ID 10 a 11 ty dále pozvali uživatele s ID 12,13 a 14.

function getTree($rodic, $level)  
{ 
	$result = mysql_query('SELECT * FROM tblaffil WHERE ID_U='.$rodic);  
  	while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) 
	{   
    		echo str_repeat("&nbsp;",$level).$row['ID_A']."<br />";//provede vypis ale ja potrebuju provest scitani zaznamu ale jak pak na return?
		getTree($row['ID_A'], $level++);  
  	}  
}  

Dokáže někdo obohatit tuhle konstrukci tak, aby vracela celkový počet záznamů?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.29.225.–
ench0
Stálý člen
3. 12. 2013   #2
-
0
-

 Ten kód jsem nezkoušel, ale základní úprava toho tvého by měla vypadat nějak takto:

function getTree($rodic, $soucet=0)  
{
	$result = mysql_query('SELECT * FROM tblaffil WHERE ID_U='.$rodic);  
  	while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) 
	{   
    		$soucet++; //tady zvysujes celkovy soucet
		$soucet = getTree($row['ID_A'], $soucet); //zde se provadi rekurze. Funkce vraci soucet navyseny o dalsi uzivatele (viz return) z vnorenych vetvi rekurze 
  	}  
        return $soucet; //vraci pocet uzivatelu v teto vetvi
}  

$soucet = getTree($idRodice);
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.242.90.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
havlli
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 12. 2013   #3
-
0
-

#2 ench
Paráda, zkusil jsem ho a funguje bezchyby, zatím jsemt tedy hledal pouze do hloubky pár levelů, tak uvidíme jak to bude běhat až budou záznamy více zanořené, Každopádně děkuji odpověd moc mi to pomohlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.29.225.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Zjištění počtu záznamů — založil Kall_Ell

Rekurzivní metoda — založil Nefaritus

Rekurzivní funkce — založil Philipsis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý