čtení textu ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

čtení textu ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.comčtení textu ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

3. 12. 2013   #1
-
0
-

Dostal jsem úkol, s kterým si vůbec nevím rady, mohl by mi někdo s tím pomoct?

Napište program, který přečte text ze zadaného textového soubotu(bez použití diakritiky) a vytiskne na obrazovku to z písmen anglické abecedy, jehož četnost výskytu v textu je největší. Vedle písmene vytiskne i jeho četnost.

Díky moc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a3:134:523...–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
3. 12. 2013   #2
-
0
-

#1 Artis0608
Mohl.

S čím chceš pomoct?

Zkopíruj sem co už máš hotové a ptej se čemu z toho nerozumíš, nebo co ti nefunguje.

Není zač.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Artis0608
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 12. 2013   #3
-
0
-

#2 JoDiK
zatím jsem dokázal sestavit jenom program, který mi vypíše četnost znaku pismen cislic ale dál už nevím.


program Cetnost2;

 uses SysUtils;

var f: text;

c: char;

cislice, pismena, celkem: integer;

begin

assign(f,'c:/text.txt');

reset(f);

cislice:=0; pismena:=0; celkem:=0;

while not eof(f) do

begin 

read(f,c);

if (c>='0') and (c<='9') then cislice:=cislice+1;

if (c>='A') and (c<='z') then pismena:=pismena+1;

celkem:=celkem+1;

write(c);

end;

close(f);

writeln;

writeln('V souboru je ',cislice,' cislic a ',pismena,'pismen');

writeln('Celkem je v souboru ',celkem,' znaku'); readln;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a3:eca2:ae...–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
11. 12. 2013   #4
-
0
-

#3 Artis0608
Dokázal jsi ho opravdu "sestavit" nebo jen zkopírovat?

Pokud jsi ho sestavoval, proč jsi teda řešil úplně jiné zadání?

Ale abych jen nevyčítal, nabízím i pomoc.

Sestav program, který v tom textovém souboru spočítá a vypíše jenom počet písmen 'E', nic jiného.

Až to budeš mít sestavené, ukaž to tady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
11. 12. 2013   #5
-
0
-

Doporučuji si prohlédnout ASCII tabulku.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
11. 12. 2013   #6
-
0
-

#5 hlucheucho
Vzhledem k tomu, že sem kouká jednou týdně, tak až se tě za týden zeptá co to je ASCII tabulka a kde to najde, tak to bude dělat půl roku :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
11. 12. 2013   #7
-
0
-

#6 JoDiK
 tak to bych měl pro jistotu napsat, co je to Google a jak se používá   

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Lilien0
Duch
9. 12. 2014   #8
-
0
-

#7 hlucheucho
Téééda myslíš že ani toto nebude vědět, když to tak pěkně zkopíroval?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.85.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
9. 12. 2014   #9
-
0
-

#8 Lilien
Všimla sis, že ten dotaz je rok starý?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

C# - Cteni textu po slovech — založil Arevyhs

Cteni ze souboru — založil Mory

čtení ze souboru — založil Jakub Vojáček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý