tak se pochlupte koho pokladate za svuj vzor v IT...
JA osobne este zadny vzor nemam a ani nevim jestli bude potreba ale urcite je dobry mit kolem sebe fajn a zkuseny lidi jako jsou tady ;)
Fórum › Offtopic
Váš vzor ve světě IT
Valve Software :ms_0038:
John Carmack
EDIT: Ted me napada...zapomel jsem na Chucka Norrise. Ale stejne, moc dobre vim, ze jako on nikdy nebudu... :ms_0369:
ja ziaden vzor nemam, nechcem sa po nikom opakovat, chcem byt jedinecny, a chcem zostavit super programatorsky team. Ale team, ktory si bude bude vyborne rozumiet(nielen po pracovnej stranke) :ms_0019:
http://jakub.lajmon.name
Bruce Dickinson, škoda len, že neprogramuje :ms_0002: ale to nevadí, kým nerapuje, tak je to v pohode...
ale ak by som bol programátor, asi by som nechcel mať vzor.
mates píše:#
# no nevím jestli přímo vzor ale jiank asi Linus Torvalds. to vo dokázal je pro mě něco úžasného.
Souhlasím - to je osobnost, ale ze světa Linuxu pro mě mnohem víc znamená Miguel de Icaza. Ze světa IT celkově nejvíc obdivuju Billa Gatese (nečekaně :-D), protože nebýt jeho a společnosti MS není svět IT tam, kde je. Za svůj vzor považuju především sám sebe.
Já obdivuju Petra Vochozku, dokázal toho hodně a dá se říci, že i proslavil hrami naši malou republiku :-)
Jinak samozřejmě, že Bill Gates je taky takový "vzor" :-)
Sleduj mě na @MartinSimko
DeaLer píše:#
# Za svůj vzor považuju především sám sebe.
Samochvála smrdí! Ale jak někdo říká: "Nikdo tě nepochválí tak dobře ja ty sám sebe." :D Sakra já zapomněl jak se píše přímá řeč.
Jinak já obdivuji všechny well known lidi co se točí okolo HW a SW(jak spoluzakladatele různých OS, tak autory různých programovacích jazyků). Asi největší modlou je mi Vilda Brána, přestože nesouhlasím se všemi jeho počiny.
richard stallman jestli víte kdo to je ;-)
Pro mě jsou vzorem Hlavně Yuhů a Lukáš Havrlant. Dali si ten šas a práci a napsali tutoriály, se kterými se jiné nemůžou rovnat. Myslím, že hodně obohatili všechny nováčky, co se učí programovat na internet.
mno pre mna aky-taky "vzor" je Bill Gates, kedze sa vtakej brandzi ako je tato dokazal presadit. Taktiez obdivujem tvorca jadra Linuxu - Linus Torvalds, kt. dokazal vytvorit najlepsiu open-source platformu. A aj tvorca jazyku c++ - Bjarne Strostrup a Jesse Liberty je tiez, pretoze dokazal napisat knizku Teach your self C++ in 21 days (mam ju samozrejme po cesky), kde som sa z nej uz ako 11 rocny ucil uplne zaklady programovania C++ a aj obecne.
tommassino píše:#
# richard stallman jestli víte kdo to je ;-)
jistě, že vím ale raději používám VIM
D1ce píše:#
##DeaLer píše:#
#Samochvála smrdí!
Ale pozor - já se nechválím. Jen tím chci říct, že se snažím jednat podle sebe a ne podle nějakýho vzoru.
Vy si to spatne vykladate - ono mit vzor znamena chtit dokazat neco jako on, ne stvorit to co on. Tedy - kdyz nekdo rekne, ze jeho vzor je Bill Gates, tak to znamena, ze chce dokazat udelat neco, co bude dlouhodobe cloumat celym IT trhem (a nejen nim) a vydelat na tom obrovskou kupu penez a ne ze chce stvorit presnou kopii Woken. Mit vzor se v zadnem pripade nevylucuje s originalnosti. Originalnost je pochopitelne sen kazdeho programatora, ale malo kompu se opravdu povede vytvorit neco skutecne originalniho.
DeaLer píše:#
##D1ce píše:#
#Samochvála smrdí!
#Ale pozor - já se nechválím. Jen tím chci říct, že se snažím jednat podle sebe a ne podle nějakýho vzoru.
Rozumím, ale možná si vykládáš špatně význam slova vzor. Těžko něco může býti samo sobě vzorem(Mohl bych to sáhodlouze rozvést, ale věřím, že takhle to bude stačit). Měl jsi spíše napsat "Cítím se tak dobrý, že žádný vzor mě nepřesvědčí abych se jím inspiroval." Když se ale poohlédneš po obecně uznávané pravdě, je velmi záhodno mít svůj oblíbený vzor byť společností nerespektovaný.
To CommanderZ: jj díky za ozřejmění všech čitatelů.
D1ce píše:#
##D1ce píše:#
#Samochvála smrdí!
#Ale pozor - já se nechválím. Jen tím chci říct, že se snažím jednat podle sebe a ne podle nějakýho vzoru.
#Rozumím, ale možná si vykládáš špatně význam slova vzor. Těžko něco může býti samo sobě vzorem(Mohl bych to sáhodlouze rozvést, ale věřím, že takhle to bude stačit). Měl jsi spíše napsat "Cítím se tak dobrý, že žádný vzor mě nepřesvědčí abych se jím inspiroval." Když se ale poohlédneš po obecně uznávané pravdě, je velmi záhodno mít svůj oblíbený vzor byť společností nerespektovaný.
Já tě naprosto chápu a vím taky, co je to vzor. To jsem napsat nemohl, protože jsem to tak nemyslel, ale to neřeš - na tom nezáleží, je úplně jedno jak jsme to napsal a co jsem tím myslel. Záleží na tobě, jak to pochopíš.
Lukáš Churý :D:D:D
Kevin Mitnick
Petr Vochozka,Dan Vávra a Bill Gates ;-)
To Veronika:vůbec newim, kdo to je, ale ty my to řekneš ;-) to je nějaká slavná osobnost ve světě IT ?
To Tokan: Spíš náka rocková hvězda....
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
no comentdalaman píše:#
# IT = Imposinf Tones asi.... :)
Linus Torvalds (i kdyz to nema rad), Richard Stallman, Larry Page..
RMS
Dnes je v IT mnoho vtipů. Například http://vyherni-automaty.net/, která stojí pouze, a další online kasina. Jsem šokován tím, jak se toto odvětví vyvíjelo v posledních několika letech. Až donedávna jsem o tom ani neslyšel, ale nyní je na každém kroku.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ahoj svete — založil
Ahoj světe — založil antiku
Návrhový vzor adaptér — založil pidgin
Návrhový vzor builder propojeni — založil starter
Kódování cp1250 a program ahoj světe — založil Zelenáč