Předání matice jako parametru – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předání matice jako parametru – Java – Fórum – Programujte.comPředání matice jako parametru – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
vasek.t0
Newbie
4. 12. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, mám takové to zadání úkolu. to naplnění matice mám, ale teď mi nejde předat tu matici jako paramater? Poradíte prosím? 
Napište program, který vytiskne na obrazovku 2D pole - metoda main(): slouží jako „test bench“ - načte jedno číslo ze standardního vstupu (velikost pole n), vyrobí testovací matici o velikosti n x n - a naplní všechny řádky první řádek bude naplněn nulami, další jedničkami atd. Tuto matici předá jako parametr metodě vypis2D(): tato metoda bude v systému OdevSys také otastovánana na schopnost vypisovat matice s různě dlouhymi radky a nevypsání ničeho, pokud bude vstup null.

public static void main(String[] args, int[][] pole1) {
        
        System.out.println("Zadejte velikost pole:");
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        int n=sc.nextInt();
        
        
        int[][] pole= new int[n][n];
        System.out.println("Pocet radek pole: "+ pole.length);
        System.out.println("Pocet sloupcu pole: "+ pole[0].length);
        for (int i = 0; i <pole.length ; i++) {
           
            for (int j = 0; j < pole[i].length; j++) {
                pole[i][j]= i*1;
     }    }
        
        // TODO code application logic here
    }
    public static void vypis2D() {
        int p;
        System.out.println("---Vysledky---");
        
        System.out.println("");
        
        
        
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:838a:2ea6:b97b:...–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
4. 12. 2013   #2
-
0
-

   

... main(String[] args)
{
    ...
    int[][] pole ...
    ...
    vypis2D(pole)
    ...
}

... vypis2D(int[][] pole)
{
    ...
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý