Funkce v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Absolutni zaatecnik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 12. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

jsem naprosty zacatecnik v programovani jako takovem. Mým úkolem bylo udělat funkci která s pomocí bubble sort setřídí n čísel. Ale povedlo se mi maximálně zapsat takový program ve funkci main. pomohl by mi někdo ja zapsat funkci bsort tak, aby to dělalo co má?

 
#include <stdio.h>

#define FNAME_WR        "file_write.txt"

void bsort(int cteni, unsigned int n);        //toto byl muj pokus udelat z programu funkci
                                            
void bsort(int cteni, unsigned int n)        
{
int n, d, zamena;
for (c = 0 ; c < ( n - 1 ); c++)
  {
    for (d = 0 ; d < n - c - 1; d++)
    {
      if (cteni[d] > cteni[d+1])
      {
        zamena       = cteni[d];
        cteni[d]   = cteni[d+1];
        cteni[d+1] = zamena;
      }
    }
  }
}
                                            // zde zacina telo programu ktery ma nacist kolik znaku budeme tridit,
                                            // pak ma nacist tento pocet znaku, vypsat tyto znaky, setritid,
                                            //znovu zapsat a zapsat i do textoveho dokumentu
int main()
{
  int cteni[100], c, n, d, zamena;
  FILE *file;
 
  printf("Zadej pocet cisel k serazeni:\n");
  scanf("%d", &n);
 
  printf("Zadej %d cisel\n", n);
 
  for (c = 0; c < n; c++) {
    scanf("%d", &cteni[c]);
  }
 
  printf("zadali jsme:\n");
 for ( c = 0 ; c < n ; c++ )
     printf("%d\n", cteni[c]);

 bsort (cteni, n);                        // pred tim mi to fungovalo tak ze tento radek zde nebyl a komentar o radek 

                                                 // nize byl casti kodu a ten chci nahradit tou funkci
 /*    
 for (c = 0 ; c < ( n - 1 ); c++)
  {
    for (d = 0 ; d < n - c - 1; d++)
    {
      if (cteni[d] > cteni[d+1])
      {
        zamena       = cteni[d];
        cteni[d]   = cteni[d+1];
        cteni[d+1] = zamena;
      }
    }
  }
 */
  printf("Setrizeny seznam:\n");
 
  for ( c = 0 ; c < n ; c++ )
     printf("%d\n", cteni[c]);

 file = fopen(FNAME_WR, "w");
    if (file == NULL) {
        printf("Nelze otevrit soubor pro zapis.\n");
        return;
    }
    for (c = 0; c < n; c++) {
        fprintf(file, "%d\n", cteni[c]);
    }
    fclose(file);
 system("pause");
  return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.36.–
Reklama
Reklama
Absolutni zaatecnik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 12. 2013   #2
-
0
-

Mohlo by to býti takhle?

https://gist.github.com/anonymous/dc4e0cf3a5d2c7396d8c

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 161 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý