Zabránění načítání od začátku souboru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zabránění načítání od začátku souboru – .NET – Fórum – Programujte.comZabránění načítání od začátku souboru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Thermo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 12. 2013   #1
-
0
-

Zdravím všechny uživatele fóra.

Rád bych se zeptal a potřeboval poradit ohledně jedné věci, která se týká načítání ze souboru.

Zkouším vytvořit takový menší program, ve kterém budu načítat otázky a odpovědi z textového souboru.

Vstup ze souboru je např:

Největší planeta sluneční soustavy:
1#Jupiter
0#Saturn
0#Země
0#Uran
$

...

Zde načítám všechno po řádcích a vkládám do jednotlivých labelů. Zároveň z odpovědi pomocí splitteru oddělím 1# a zobrazím jen např. Jupiter. Ty čísla označují správnou odpověď (To si potom udělám). Když kliknu na button, tak načítám všech 5 řádků a poslední mi odděluje otázky a odpovědi znakem $ a pod tím je další. Jakmile narazím na $, tak se program zastaví a potom čekám na další kliknutí. Problém je, že nevím, jak se mohu k té druhé otázce dostat, protože potom zase začíná číst od začátku souboru. Je to možné nějak ošetřit, nebo jsem ve slepé uličce?

Kód je ZDE

Děkuji za odpověď a přeji hezký večer.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.20.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
5. 12. 2013   #2
-
0
-

#1 Thermo
Tak si ten soubor neotvírej při každým kliknutí, otevři ho jen jednou při spuštění programu a zavři před jeho ukončením...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Thermo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 12. 2013   #3
-
0
-

#2 JoDiK
Aha, tolik jsem přemýšlel, co změnit v té "vnitřní" části kódu, že mě nenapadlo se podívat na začátek. Děkuji mockrát  .

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.20.–
Mutagen0
Super člen
6. 12. 2013   #4
-
0
-

Já bych spíš si vytvořil class kde bych měl veřejný proměnný (otázka, odpovědi, správna odpověd) a pak si vytvořil List<nazevClass> otazkyodpovedi = new List<nazevClass>(); a načetl bych celý soubor do Listu a z toho pak pokračoval dál aniž bys musel mít otevřenej texták :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 5.61.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Nacitani souboru v C — založil latis

Nacitani souboru — založil tester

Načítání jazyka ze souboru — založil MpPozor

C++ nacitaní z CSV souboru — založil thifferx

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý