Ahoj, mám otázku na javu o kolik je to tak hrozný s výkonem než s ostatnímy jazyky ve hrách proč je vní tak málo her a jaký je na tom s výkonem lwjgl(lightheight java game library), pls odpověď.
Fórum › Java
Java a výkonost her v ní
POZOR na adroidu NEBĚŽÍ java aplikace POKUD si tam javu nedoinstaluješ. Adroidí aplikace mají java like jazyk ale není to java, kvůli jisté soudní tahanici.
Na javu FX pozor, na klasickým desktopu to problém nebude a rozhodně výkonostně v pohodě ale na jiný architektuře (ARM například) může bejt s výkonem docela problém (v nový verzi už to je třeba odladěnější ale ještě nedávno ten výkonovej propad byl znatelnej - swing vs FX).
Java je pomalí neštěstí, pokud neděláš něco na android a nebo pro enterprise prostředí (tam je java bomba), je chyba javu použít. Jedná se skutečně o nechutně nevýkonej jazyk (jako ostatně všechny jazyky pracující na principu bajtkódu a následné JIT kompilace při běhu - nic se nevyrovná nativní binárce).
#7 Kit
presne tak.. chyba programatora, ze zvolil javu :D (kazdopadne sebelepsi programator casem narazi na limity jazyka - a u javy se proste neda vyoptimalizovat az na uroven C/C++ uz jen z principu)
Ale muzes schvalne zkusit predvest rychlost javy treba na http://www.codechef.com/problems/TSORT (nebo i jinejch problemech)
#8 KIIV
Nevidím důvod, proč bych měl v Javě řešit tak syntetickou úlohu, jakou je např. sort. Proč bych měl v Javě řadit čísla nebo stringy, když to v ní není efektivní? Uniká mi účel takového algoritmu. K čemu mi takové řazení bude dobré? Přesto díky za link.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
D3D - Výkonost fce pro vykreslování texturovaných obdélníků — založil mr.scale
Poptávám JAVA programátora pro tvorbu JAVA testu — založil Mailando
[JAVA] dodatečné úpravy v JAVA projektu — založil geryeo
Java SE a Java EE developer — založil Vlado
Java vs. C# — založil keet