Použití Javy? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Použití Javy? – Java – Fórum – Programujte.comPoužití Javy? – Java – Fórum – Programujte.com

 

vesík
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 12. 2013   #1
-
-1
-
Mimo téma

K čemu se používá jazyk java? Četl jsem, že složí spíše pro větší firemní aplikace, protože pro real-time aplikace- počítačové hry, nemá dostatečnou rychlost. Dále se dá používat i v mobilních zařízeních?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
Kowalsky950
Stálý člen
8. 12. 2013   #2
-
-1
-
Mimo téma

Java slouží hlavně na mobilní zařízení (konkrétně Android). Pomalost Javy vyplývá z její kompilace při běhu programu. Vše se kompiluje při běhu, a to pokaždé když aplikaci spustíš. Druhá věc ja garbage collector, ktery nemá tak velkou účinnost, než když si programátor uvolnuje paměť sám. Na druhou stranu ji spustíš téměř všude (tedy všude kde je Java virtual machine), takže máš jeden kód a ten spustíš na PC/mobilu/tabletu atd atd...
Já osobně Javu moc nemusím, dávám přednost C#, takže ti o ní víc asi neřeknu....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
8. 12. 2013   #3
-
-1
-
Mimo téma

#2 Kowalsky95
Na androidu neběhaj java aplikace. Na adroidu totiž není ani v základu java nainstalovaná (JVM).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.237.–
Kit+15
Guru
8. 12. 2013   #4
-
-1
-
Mimo téma

#2 Kowalsky95
Java a C# si ohledně rychlosti a práce s GC nemají co vyčítat. Java je i rychlá, pokud se v ní programuje objektově.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
vitamin+8
Grafoman
8. 12. 2013   #5
-
0
-
Nerozhodně
Kit +

#2 Kowalsky95
S GC je to zlozitejsie ako sa moze na prvy pohlad zdat. Ak ma program nadbytok pamete, tak sa GC nemus casto spustat (pri malych alebo kratko beziacich programoch sa nemusi spustit vobec) a alokacia pamete moze byt rychlejsia ako manualna (napr ako v C/C++). GC vecsinou alokuje pamet sekvencne a nemusi riesit fragmentaciu pamete, dokonca GC moze presuvat objekty v pameti tak aby boly zasebou. Oproti tomu musi C/C++ (pripadne iny jazyk bez GC) alokator riesit fragmentaciu a tym padom je pomalsi(hlavne pri alokacii velkeho mnozstva malych objektov). Cim menej ma GC volnej pamete, tym castejsie sa musi spustat a tym je program pomalsi.

Akonahle ale potrebujes vysoku rychlost programu, nizke latencie a alokujes vela prvkov tak aj tak skoncis pri vytvarani memory/object poolov a rucnom recyklovani pamete, je jedno ci mas GC alebo nie.  

Co sa tyka prekladu. Java moze byt prekladana priamo do strojoveho kod, moze byt prekladana do bytekodu ktory moze byt byt interpretovany, pripadne prekladany do natyvneho kodu (JIT kompilatorom) alebo kombinovanie interpretera a JIT compilera...

Tymto chcem povedat ze sa jasne neda povedat ze Java je pomala bez toho aby si vedel aky program spustas, ako je skompilovany, parametre stroja kde ho spustas, ake su vlastnost VM a jeho GC... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
goddard0
Newbie
8. 12. 2013   #6
-
0
-

#2 Kowalsky95 - preklada se do bajtkodu, cili do instrukci pro jvm. ten pak podle potreby pomoci jitu preklada do nativniho kodu (oboji muze byt dost rychle, tzn. bajtkod i jitem prelozeny do nativniho)
#3 Matrix17 - java jako jazyk na androidu rozhodne je, jde jen o nekolik api ktere google prepsal (zrejme ty zakladni aby se vyhnul licencovani) - http://www.reuters.com/…30UT20131204 - co se tyka toho jestli tam je jvm od oracle, pak neni, je tam jvm od google. ale stejne tak na aixu nenajdes oracle jvm, najdes tam ibm jvm.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
9. 12. 2013   #7
-
0
-

K čemu se používá jazyk java?

Programovanie, vacsinou. Ale mozes si z pasie spustat napriklad prikaz: java -version.

Dále se dá používat i v mobilních zařízeních?

Ano aj sa pouziva.

Četl jsem, že složí spíše pro větší firemní aplikace, protože pro real-time aplikace- počítačové hry, nemá dostatečnou rychlost.

Toto nieje pravda, existuje vela real-time aplikacii napisanych v jave. A serveri sa taktiez velmi neflakaju, to su asi okrem (super pocitacov, gridu ako ma cern a inych) jedny z najvytazenejsich pc. To znamena, ze ak by java bola tak ultimatne pomala ako to vseci popisuju, tak by sa tam ten jazyk nepouzival. A pocitacove hry su zly priklad, lebo v dnesnej dobe nemas hru pisanu v jednom jazyku (mozno tak tetris alebo hadika ;) ), ale su pisane v roznych jazykoch napr. LoL ma istu cast serverou pisanu v jave http://forums.na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=16318, tam to mas vsetko vypisane.

Na vypoctovy vykon javy, vplivaju mohe faktory a nezanedbatelny je aj ten ako mas napisany kod. To znamena, ze je velmi dobre sa drzat istych standardov, ako sprvane pisat kod (pomoze ti v tom napriklad Effective java od Blocha). Samozrejme najvacsi vplyv ma algoritmizacia a vyber vhodnej datovej struktury, o tom nemoze byt ani rec (toto plati pre vsetky jazyky).

Cize aby som to zhrnul. Java ma naozaj vyuzitie a zaroven nemale zastupenie na trhu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
9. 12. 2013   #8
-
+1
-
Zajímavé

Killer Game Programming in Java

Andrew Davison, 2005

http://it-ebooks.info/book/805/

Na začátku je uvedeno jako příklad několik komerčních her napsaných v Javě. Za všechny vypíchnu, že třeba část Il-2 Sturmovik je v Javě.

Ale ono je snazší říkat, že to nejde, než si přečíst 8 let starou knížku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Flowy0
Věrný člen
9. 12. 2013   #9
-
0
-

#8 RomanZ
super server ... dik za link

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.137.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Cvičení z Javy — založil Michal

Použitelnost Javy? — založil Algon Janer

Projekt z Javy — založil neo225

Přepsání C do Javy — založil Neony

Pokec ohľadom Javy — založil PachKosti

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý