Ako na guestbook(pre lepsich) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

 Ako na guestbook(pre lepsich) – PHP – Fórum – Programujte.com Ako na guestbook(pre lepsich) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Korjn
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 1. 2007   #1
-
0
-

Robim guestbook, ale neviem si poradit vlastne s koncepciou knihy.
Najrpv som chcel ,aby bola jedna stranka kde sa mi zobrazia prispevky napr index.php a druha stranka by bola napr vloz.php , ktora by to spracovala. Chcem vsak ,aby si ma po zadani prispevku vypisalo na index.php , ze dakujem a pokial sa nieco nezada dobre tak sa zobrazi chyba tiez na index.php. Vtip je v tom , ze to ci uzivatel zadal spravne alebo nezadal spravne prispevok spracovava stranka vloz.php takze na nej sa to aj vypise , ato nechcem a nechcem nic robit pomocou javascriptu. Jedine riesenie co mi napadlo, je neako neviem presne ako preniesie zo stranky vloz.php na stranku index.php premmenne pomocou $_GET ,ktore povedia vlastne co sa ma vypisat. Ale cele toto riesenie sa mi velmi nepaci a preto hladam alternativu napadava vas nieco?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
15. 1. 2007   #2
-
0
-

To Korjn: osobne sa mi moc nepaci riesenie spracovania formularu "cudzim" skryptom. ale ked to tal chces nic ti nebrani zariadit to tak aby vloz.php nic nevypisovalo a po vsetkych vypoctoch prilinkujes index.php ktory bude v urcitych premennych ocakavat chybove hlasky.



vloz.php

if ($input==$heslo):
$error="boli ste uspesne prihlaseny";
else:
$error="nesprevane heslo opakujte volbu";
endif;
require("index.php");


index.php

<? if isset($error) echo $error;?>
<form>
...
</form>

aj ked to principialne tvoj problem neriasi nakolko stale budes na vloz.php =:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
dalaman0
Věrný člen
15. 1. 2007   #3
-
0
-

S tym prenosom skus pouzit bud nejake presmerovanie pomocou metatagu

<meta http-equiv="Refresh" content="1;url=index.php?error=1" />

a potom vypises na indexe druh chyby


switch ($_GET['error'):
case 1: echo "Nezadali ste vase meno ";
break;
case 2: echo "Nezadali ste vas e-mail ";
break;
.
.
.
endswitch;



Alebo mozes pouzit na presmerovanie funkciu header()
Vid: http://sk.php.net/manual/cs/function.header.php

Presnejsie:
header ("Location: http://www.php.net"); /* Přesměrujeme browser

na web site PHP */
exit; /* Pojistíme si, že se další kód nevykoná po
přesměrování. */


a potom pokracuj podobne zo switch

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Jakub0
Super člen
15. 1. 2007   #4
-
0
-

To olgo: Fuj babo, pokud nedokážeš správně inicializovat taxe na register globals vykašli. Dokážeš si představit co by se stalo kdyby url vypadalo následovně? http://example.com/input=ty-lamo-pitoma&heslo=ty-lamo-pitoma . Sorry, ale víc si toho nenapsal. Nemluvě o budoucnosti, kdy ty tvoje skripty přestanou šlapat úplně...

dalaman píše:#
# S tym prenosom skus pouzit bud nejake presmerovanie pomocou metatagu


Len pokud chceš zobrazit nějakej kec, jakože příspěvek už byl přidán nebo chybu. Ale měl by si případným lenochům, kteří by udělali chybu ve formuláři, zobrazit jechich vstupní hodnoty, takže skrytá pole a přes JavaScriptový timeout submitnout form, ale zas JS nemusí fungovat všude, proto bych v případě, že by nebyl dostupný, zobrazil odesílací tačítko.

a potom vypises na indexe druh chyby


Chyb může být povícero, takže bych pracoval minimálně s polem, aby si uživatel nemyslel buhvíco, kdyby postupně dělal/opravoval chyby a pokaždé by musel reloadovat. Přestože CommaderZ považuje JS kontrolu formuláře za zbytečnou práci, já tento názor nesdílím. Byla by to určitě vhodná fíčurka.

Alebo mozes pouzit na presmerovanie funkciu header()
Vid: sk.php.net/manual/cs/function.header.php


Teď si na to kápnul, form odkazovat sám na sebe a pouze v případě úspěšného vyplnění přesměrovat s bool replace na TRUE a kódem 301, aby se zabránilo back-back-refresh(nebo jak se tomu nadává), který fachá jen v IE. Exit(nout) po headeru, pokud ovšem skript nemusí běžet do konce, je taktéž dobrý zvyk.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
olgo0
Věrný člen
16. 1. 2007   #5
-
0
-

To D1ce: sry ale napisal som lem tem najnutnejsi zaklad (odpovedal som na otazku)
nepodaval som to 101% zabezpeceny zdrojak (krory po mne ani nikto nechcel)
takze neviem co mas za problem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
dalaman0
Věrný člen
18. 1. 2007   #6
-
0
-

Teď si na to kápnul



??? to je dobre ci zle :) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Jakub0
Super člen
19. 1. 2007   #7
-
0
-

dalaman píše:#
#

Teď si na to kápnul

#
##
#??? to je dobre ci zle :) ?


To je to najlapsie, co som mohol povedat. :D Optaj sa iného čecháčka, ze vravim pravdu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
dalaman0
Věrný člen
20. 1. 2007   #8
-
0
-

Ca so clovek vp hph sekcii este nenauci....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Socca0
Super člen
15. 2. 2007   #9
-
0
-

Můžu podvrdit :D ( kápnul = přišel >>pochvala)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý