Hledá se programátor – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledá se programátor – C / C++ – Fórum – Programujte.comHledá se programátor – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

pazdy0
Návštěvník
9. 12. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den hledám programátora, který by mi naprogramoval 2 programy.. Samozřejmě za nějakou finanční odměnu.. Zájemci prosím pište buď sem do diskuze nebo nejlépe na pazdlu12@gmail.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:e1bf:6e...–
9. 12. 2013   #2
-
0
-

Budu hádat - školní úlohy. Stačí trochu vlastního úsilí a nejen že to nestojí tolik peněz, v případě, že se zkoušející na něco zeptá, aspoň nějaký slovo ke kódu ze sebe vypravíš. "Já jsem to koupil hotový" asi nebude to pravý vořechový.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
pazdy0
Návštěvník
9. 12. 2013   #3
-
0
-

Ano jedná se o školní 2 úlohy.. Bohužel já programovat moc neumím, tak hledám řešení no ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:e1bf:6e...–
9. 12. 2013   #4
-
0
-

Základem programování je "rozebrat" problém na kroky. Vezmi si zadání a zkus si napsat slovy, jak by to měl udělat totální pitomec bez jakékoliv intuice, předvídání ... prostě otrok, který bez přemýšlení udělá, co mu řekneš (to je v podstatě počítač: co nenaprogramuješ, to neumí). Někdy je vhodnější to nejdříve rozdělit na dílčí problémy a ty teprve "rozebrat na atomy".

Když se pokusíš řešit sám, dáš sem zadání, k tomu co jsi už udělal a na čem ses zasekl, najde se tu někdo ochotný pomoci - tím myslím postrčit tě správným směrem. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Jacobs
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 12. 2013   #5
-
0
-

Hod sem zadanie

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.5.–
pazdy0
Návštěvník
9. 12. 2013   #6
-
0
-

Tady je zadání prvního úkolu

Vytvořte nejméně 5 typů úkolů (aktivit), pro aktivitu určenou začátkem, koncem a popisem použijete typy úkolu pro jejich snadné zařazení. Typy úkolu načtěte z jednoho CSV souboru. Z dalšího(-ích) CSV souboru načtete úkoly a po specifikaci je zapište do výstupního HTML souboru. Výstupy budou:

·  výpis všech úkolu serazených podle jajich zacátku,

·  výpis vybraného typu úkolu v urceném intervalu,

·  vypište všechny úkoly, které jsou ve stanoveném casovém intervalu.

A druhý úkol

Automobilista eviduje jízdy pořadovým číslem jízdy, stavem tachometru, začátkem a koncem jízdy a informací, kolik paliva a za jakou cenu palivo nakoupil. Ve vstupním CSV souboru tedy bude čerpání paliva jen u některých položek v CSV vstupu. Do výstupního HTML souboru zapište vždy průměrnou spotřebu (za všechny jízdy) a dále podle vstupu z klávesnice: pro každé čerpání paliva průměrnou spotřebu za předchozí období, počet ujetých kilometru a datum aktuálního a predchozího čerpání, nejnižší a nejvyšší průměrnou spotřebu v daném intervalu, nejnižší a nejvyšší průměrnou rychlost jednotlivých jízd v daném intervalu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:e1bf:6e...–
9. 12. 2013   #7
-
0
-

typy aktivit - např. sport, vzdělávání... aktivita např. začátek 15:30, konec 17:00, popis tenis zařadíme do sport. Čtení csv se tu nedávno probíralo. Je to textový soubor ve kterém jsou jednotlivé položky odděleny středníkem. Takže soubor s úkoly by mohl vypadat třeba takto:

15:30;17:00;tenis
17:45;18:30;angličtina

Dílčí úkoly: otevřít a číst csv soubor, otevřít a psát do html souboru, práce s polem a strukturou, řazení úkolů podle času začátku, výběr úkolů ze seřazených podle kritériíí

V druhém příkladu si musíš při čtení csv dát pozor na různou délku řádku:

5;32547;32689;25.8;952.02
6;32689;33002

záznamy v pořadí poř. č. jízdy, poč. stav, konc. stav, množství paliva, částka za palivo. V prvním řádku je jízda s tankováním, v druhém bez tankování. Na korektní načtení stačí přečíst řádek a ten rozdělit na položky, nepřečtené implicitne dosadit 0 (netankoval interpretovat jako tankoval 0 l za 0 Kč). Druhá možnost je strukturu s daty rozšířit o příznak tankoval a ten nastavit vždy, když řádek obsahuje informaci o množství a ceně paliva, jinak ho vynulovat. Pak podle tohoto příznaku poznáš, zda jsou informace o tankování relevantní. Průměrná spotřeba je v litrech na 100km. Mezi jednotlivými tankováními sečteš kilometry a těmi podělíš množství paliva. Předpokládal bych, že jízdy jsou v knize jízd chronologicky - odpadne nutnost seřadit údaje. Údaje za období tedy získáš tak, že vybereš jízdy z tohoto období. Průměrná rychlost je poměr celkové dráhy (kolik za jízdu ujel) a celkového času (máš čas odjezdu a čas dojezdu).

Oba úkoly jsou si podobný. Když to začneš krůček po krůčku - třeba otevřít csv soubor a načíst jeden řádek do struktury, pro zjednodušení s pevně daným jménem souboru. Pak udělat vektor struktur a zkusit načíst celý csv soubor....

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
pazdy0
Návštěvník
9. 12. 2013   #8
-
0
-

Díky za radu.. Já jen nechápu z toho zadání u toho úkolu číslo 1, co to má vlastně dělat.. Já si ty aktivity vytvořím do toho 1 CSV souboru.. Pak je načtu do c++.. a potom s tím mám dělat co? Spíše smysl, toho co to má dělat..

Zatím ti mám takhle..

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main()
{
   string line;
  ifstream myfile ("aktivity.txt");
  if (myfile.is_open())
  {
    while ( getline (myfile,line) )
    {
      cout << line << '\n';
    }
    myfile.close();
  }

  else
  {
      cout << "Umoznite otevreni souboru"<<endl;
  }

  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:e1bf:6e...–
9. 12. 2013   #9
-
0
-

jsou tam 3 podúkoly:

výpis všech úkolu serazených podle jajich zacátku,

seřadíš úkoly chronologicky podle času, kdy se mají začít plnit

výpis vybraného typu úkolu v urceném intervalu,

vybereš úkoly které splňují dvě podmínky
 - jsou v určeném intervalu
 - jsou daného typu (sport, vzdělávání ....), na toto potřebuješ mít typy nějak definovaný

vypište všechny úkoly, které jsou ve stanoveném casovém intervalu.

jednodušší než předešlé, podmínka je jen jedna a to časový interval.

Každý z těchto výstupů uložíš do html souboru

K předloženému kódu: popis ve větvi else by měl být spíš "soubor nejde otevřít". 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
pazdy0
Návštěvník
9. 12. 2013   #10
-
0
-

Díky moc.. k tomu prvnímu podukolu.. Ukoly uz jsou chronologicky serazeny, takze to staci vypsat jen do HTML souboru??... 

A ty casove intervaly si mam taky vymyslet?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:ecd5:7c...–
9. 12. 2013   #11
-
0
-

Díky moc.. k tomu prvnímu podukolu.. Ukoly uz jsou chronologicky serazeny, takze to staci vypsat jen do HTML souboru??... 

ano. A ty intervaly by se asi měly zadat z klávesnice

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
pazdy0
Návštěvník
9. 12. 2013   #12
-
0
-

#11 hlucheucho
Treba tam mam zadat cout<<Zadejte casovy interval<<endl;

a pak mu to ma vypsat co v tom danem casovem intervalu clovek ma?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:ecd5:7c...–
10. 12. 2013   #13
-
0
-

Přesně

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Miuacek0
Duch
30. 12. 2013   #14
-
0
-

Pro Pazdy :  Prosimtě pokud se ti podařilo sehnat projekt  s tim automobilistou a byl bys ochotny se s tim podělit tak nabizim za něho 1000Kč + 1000 za detailni vysvětlení.... Ale musí to byt do zitrřejšiho poledne.. kdyztak napiš na Miuacek@gmail.com    . Popřípadě někdo jiny kdo by si s stim věděl narychlo rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.91.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Hledá se programátor!?!? — založil tečka

Hledá se programátor — založil CGC

Hledá se programátor — založil Martin

Hledá se programátor — založil Robi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý