Načtení souboru a zápis do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení souboru a zápis do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení souboru a zápis do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pazdy0
Návštěvník
11. 12. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den potřeboval bych se zeptat jaký je příkaz na čtení souboru.. A kde má být ten soubor umístěn a jaký je příkaz na zápis do druhého souboru. Děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:69a8:99...–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
11. 12. 2013   #2
-
0
-

Google asi neznáš... Závažný to nedostatek. Jinak bys narazil na nějaký tutoriál, možná i v češtině

http://www.sallyx.org/sally/c/c32.php

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
pazdy0
Návštěvník
11. 12. 2013   #3
-
0
-

Děkuji ti opět :)... ale ja to z tama nechapu... Nemohl by jsi mi prosim te napsat rovnou prikaz?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:69a8:99...–
hlucheucho+10
Posthunter
11. 12. 2013   #4
-
0
-

1. otevřu soubor - funkce fopen
2. ověřím si úspěšné otevření - podmínka if
3. zapisuji do souboru - funkce fprintf, fputs, fputc
4. čtu ze souboru - funkce fgets, fgetc
5. po ukončení práce se souborem soubor zavřu - funkce fclose

Pokud to má být C++ a C funkce se nelíbí, asi bych  se podíval na něco jako http://www.cplusplus.com/reference/istream/istream/getline/

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Doomista+1
Stálý člen
11. 12. 2013   #5
-
0
-

Pro C++ je to poněkud příjemnější (subjektivní názor) třída ifstream pro načítání a ofstream pro ukládání, pracuje se s tím stejně jako s cin a cout. Potřebuješ na to hlavičkový soubor fstream a základní práce vypadá asi takhle:

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main(){
int a;
ifstream Load;
Load.open(cesta_k_souboru);
Load >> a; //nahrání čísla ze souboru do proměnné a
Load.close();
Load.clear();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.191.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Podobná vlákna

Zápis do souboru — založil Martin

Zápis do souboru — založil Robert

Zápis do souboru — založil Earl Cash

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý